ΑΘΗΝΑ
04:50
|
02.05.2024
Το τουρκικό δικαστήριο που εκδικάζει την υπόθεση του αντιπολιτευόμενου ακτιβιστή αποφάσισε την παραμονή του στη φυλακή.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το τουρκικό δικαστήριο που εκδικάζει την υπόθεση του αντιπολιτευόμενου ακτιβιστή Οσμάν Καβάλα, που είναι προφυλακιστέος από το 2017 εν αναμονή μίας απόφασης, αποφάσισε σήμερα (Παρασκευή, 26/11) την παραμονή του στη φυλακή.

Υπενθυμίζεται ότι ο Καβάλα συνελήφθη τον Οκτώβριο του 2017 και φυλακίστηκε με τις κατηγορίες της κατασκοπείας και της υποκίνησης του αποτυχημένου πραξικοπήματος το 2016 στην Τουρκία.

Η δίκη του Καβάλα, ο οποίος βρίσκεται στη φυλακή εδώ και πάνω από τέσσερα χρόνια χωρίς να έχει καταδικαστεί, χαρακτηρίστηκε πολιτικά υποκινούμενη και μια ένδειξη της πολιτικής καταστολής των διαφωνούντων από τον πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν.

Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ζήτησε στα τέλη του 2019 την αποφυλάκισή του, λόγω έλλειψης αξιόπιστων αποδείξεων ότι διέπραξε αδίκημα κρίνοντας ότι η προφυλάκισή του συνιστά απόπειρα να τον φιμώσουν. Τον περασμένο μήνα μάλιστα ο Ερντογάν απείλησε να απελάσει τους πρεσβευτές δέκα χωρών, περιλαμβανομένων των ΗΠΑ, της Γερμανίας και της Γαλλίας αφού συντάχθηκαν με την απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων που έκρινε ότι ο Καβάλα θα πρέπει να αποφυλακιστεί.

Πηγές: Ahval

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ο Γκαλεάνο στο Σικάγο, η Εργατική Πρωτομαγιά και κυνηγετικές ιστορίες για εργάτες

Φοιτητές κατέλαβαν και το Χάμιλτον Χολ του πανεπιστημίου Κολούμπια στη Ν.Υόρκη

Ενδοπαλαιστινιακές συνομιλίες συμφιλίωσης στο Πεκίνο

Ο Τραμπ μαλώνει τον Νετανιάχου ξανά για τις επιθέσεις της Χαμάς και τον πόλεμο στη Γάζα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα