ΑΘΗΝΑ
19:48
|
19.04.2024
Από την Κυριακή στην Ολλανδία, κλείνουν σχεδόν όλα (μπαρ, εστιατόρια, κ.α.) από τις 5.00 το απόγευμα ως τις 5.00 το πρωί.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Νέα περιοριστικά μέτρα ανεξαρτήτως εμβολιασμένων και μη ανακοίνωσε απόψε ο Ολλανδός πρωθυπουργός Μαρκ Ρούτε. Όπως ανακοίνωσε, από την ερχόμενη Κυριακή, 28 Νοεμβρίου, μπαρ, εστιατόρια και μη αναγκαία καταστήματα στην Ολλανδία θα πρέπει να κλείνουν από τις 5 το απόγευμα τοπική ώρα (18.00 ώρα Ελλάδας) έως τις 5 το πρωί.

Τα σχολεία θα παραμείνουν ανοικτά, παρά το γεγονός ότι η μεγαλύτερη αύξηση των κρουσμάτων αφορά τα παιδιά, αναφέροντας πως οι αριθμοί των μολύνσεων είναι «καθημερινά υψηλοί, υψηλότεροι, οι υψηλότεροι».Και πρόσθεσε με νόημα:

«Αυτό σημαίνει πως δεν μπορούμε να πετύχουμε τον στόχο μας με λίγες μόλις ρυθμίσεις».

Σήμερα, οι ολλανδικές αρχές κατέγραψαν 21.350 νέες μολύνσεις, λίγο χαμηλότερα από τον μέσο όρο των 22.258 κρουσμάτων που καταγράφονταν τις τελευταίες επτά ημέρες.

Τηλεργασία παντού όπου είναι εφικτή…

Η ολλανδική κυβέρνηση συνέστησε, επίσης, σε όλους τους εργαζόμενους την τηλεργασία και εφόσον αυτό δεν είναι δυνατό να τηρούν τους κανόνες κοινωνικής αποστασιοποίησης.

Και νέες λαϊκές αντιδράσεις

Κόσμος συγκεντρώθηκε μπροστά από τα υπουργεία στη Χάγη, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου του Ρούτε. Πολλοί εξ αυτών κρατούσαν μεγάφωνα και σφυρίχτρες, όπως μετέδωσε ένας δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου.

Αστυνομικά βαν και μονάδες αντιμετώπισης ταραχών έχουν αναπτυχθεί στο σημείο, καθώς εκφράζονται φόβοι για νέο γύρο επεισοδίων, έπειτα από ένταση πολλών ημερών σε όλη τη χώρα.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Επίθεση χάκερ Anonymous κατά του στρατού του Ισραήλ

Οι πρώτες 100 μέρες του Γκαμπριέλ Ατάλ στην εξουσία

Στόλτενμπεργκ: Το ΝΑΤΟ θα προσφέρει νέα συστήματα αεράμυνας στην Ουκρανία

Νέος γύρος κυρώσεων από ΗΠΑ σε Εβραίους εξτρεμιστές εποίκους

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα