ΑΘΗΝΑ
20:18
|
03.05.2024
Ο μεγάλος συνθέτης και στιχουργός «έφυγε» σε ηλικία 91 ετών στο σπίτι του στο Κονέκτικατ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σε ηλικία 91 ετών έφυγε από τη ζωή ο συνθέτης και στιχουργός, Στίβεν Σόντχαϊμ, μια θρυλική μορφή του θεάτρου και των μιούζικαλ στις Ηνωμένες Πολιτείες. Ο δικηγόρος του δήλωσε στους «Νιου Γιορκ Τάιμς» (New York Times) ότι ο Σόντχαϊμ απεβίωσε χθες Παρασκευή στο σπίτι του στο Ρόξμπερι του Κονέκτικατ.

Το βρετανικό δίκτυο BBC γράφει για τον Σόντχαϊμ ότι ήταν ένας «τιτάνας των μιούζικαλ, ο οποίος μετέτρεπε σε τεράστιες εμπορικές επιτυχίες έργα με την πιο απίθανη θεματολογία». Κατά τη διάρκεια της καριέρας του ο Σόντχαϊμ έγραψε τη μουσική για ορισμένα από τα πιο γνωστά μιούζικαλ που έχουν ανέβει στη σκηνή του Μπρόντγουεϊ, όπως τα «Company», «Follies» και «A Little Night Music». Ο Στίβεν Σόντχαϊμ ήταν επίσης αυτός που έγραψε τους στίχους για το μιούζικαλ «West Side Story». Η ειρωνεία είναι ότι απεβίωσε λίγο πριν πάρει ξανά διανομή στις αίθουσες το αγαπημένο του μιούζικαλ σε παραγωγή Στίβεν Σπίλμπεργκ.

Ο γεννημένος στη Νέα Υόρκη συνθέτης και στιχουργός είχε κερδίσει οκτώ μουσικά βραβεία Grammy, εννέα θεατρικά βραβεία Tony και ένα Όσκαρ.

Η επαγγελματική του σταδιοδρομία ξεκίνησε το 1953 στην τηλεόραση με τη μουσική για τη δημοφιλή αμερικανική σειρά «Τόπερ». Το 1955 άρχισε να εργάζεται πάνω στο «West Side Story» που έγινε τεράστια επιτυχία του Μπρόντγουεϊ και μερικά χρόνια αργότερα μεταφέρθηκε εξίσου επιτυχημένα στον κινηματογράφο.

Το 2015, ο τότε πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, Μπαράκ Ομπάμα, τίμησε τον Σόντχαϊμ με το Προεδρικό Μετάλλιο της Ελευθερίας, την υψηλότερη τιμή για πολίτη στη χώρα.

Ο δικηγόρος του δήλωσε ότι ο Ντέιβιντ Σόντχαϊμ γιόρτασε την Ημέρα των Ευχαριστιών με τους αγαπημένους φίλους και μετά απεβίωσε. Πλήθος κόσμου αποτίνει φόρο τιμής στον «θρύλο» των μιούζικαλ με συγκινητικά μηνύματα στο Twitter.

Ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης Μπιλ ντε Μπλάζιο  έγραψε: «Ο Στίβεν Σόντχαϊμ δημιούργησε φανταστικούς κόσμους και χαρακτήρες, αλλά στην καρδιά κάθε ιστορίας που έλεγε ήταν ένα παιδί από τη Νέα Υόρκη. Και αυτό το παιδί ήταν ένας θρύλος. Ένα από τα πιο λαμπερά φώτα του Μπρόντγουεϊ έσβησε απόψε. Είθε να αναπαυθεί εν ειρήνη».

Η Αμερικανίδα ηθοποιός και τραγουδίστρια Άννα Κέντρικ είπε ότι η συμμετοχή της σε ένα από τα έργα του «ήταν ένα από τα μεγαλύτερα προνόμια της καριέρας μου», προσθέτοντας ότι ο θάνατος του συνθέτη είναι «μια ανείπωτη απώλεια».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Όχι άλλη τοξικότητα

Ένα νέο προηγούμενο: Για τον Χάρβεϊ Γουάινστιν

Αποκαλύφθηκε το πρόσωπο γυναίκας Νεάντερταλ 75.000 ετών

Κατεδάφιση Σοβιετικού Μνημείου στην Ουκρανία

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα