ΑΘΗΝΑ
23:43
|
13.08.2022
Ιταλοί επιστήμονες παρουσίασαν μια εικόνα που δείχνει τις μεταλλάξεις της νέας παραλλαγής Όμικρον του νέου κορονοϊού.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ιταλοί επιστήμονες παρουσίασαν μια εικόνα που δείχνει τις μεταλλάξεις της νέας παραλλαγής Όμικρον του νέου κορονοϊού. Η παραλλαγή, που πιστεύεται ότι προέρχεται από τη νότια Αφρική, έχει ήδη προκαλέσει συναγερμό σε πολλές χώρες ανά τον κόσμο.

Η απεικόνιση του νέου στελέχους, που παρουσιάστηκε από το νοσοκομείο Bambino Gesu της Ιταλίας το Σάββατο, παρουσιάζει την Όμικρον σε σύγκριση με την παραλλαγή Δέλτα, ένα από τα πιο μεταδοτικά στελέχη του Covid-19.

Η παραλλαγή Όμικρον φέρει σημαντικά περισσότερες μεταλλάξεις από τη Δέλτα, ιδιαίτερα στις περιοχές που αλληλεπιδρούν άμεσα με τα ανθρώπινα κύτταρα. Τα επίκεντρα των μεταλλάξεων επισημαίνονται με κόκκινο χρώμα στην εικόνα που αποκάλυψαν οι επιστήμονες.

«Πρόκειται για μια «φωτογραφία» με την ευρύτερη έννοια, καθώς είναι ένα μοντέλο φτιαγμένο σε εργαστήριο», δήλωσε εκπρόσωπος του νοσοκομείου, σύμφωνα με το RIA Novosti.

Οι αλλαγές υποδηλώνουν ότι ο ιός μπορεί να έχει προσαρμοστεί καλά στον άνθρωπο, σημείωσαν οι επιστήμονες. Ωστόσο, είναι πολύ νωρίς για να πούμε εάν αυτές ο συνδυασμός αυτών των μεταλλάξεων καθιστά την Όμικρον πιο επικίνδυνη σε σύγκριση με τις προηγούμενες επαναλήψεις του Covid-19.

Το νέο στέλεχος, που χαρακτηρίστηκε επίσημα ως «ανησυχητική παραλλαγή» από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας την Παρασκευή, εντοπίστηκε για πρώτη φορά στη Μποτσουάνα νωρίτερα αυτό το μήνα. Το στέλεχος πιστεύεται ότι έχει ήδη κυριαρχήσει σε μία από τις περιοχές της Νότιας Αφρικής, ξεπερνώντας άλλες παραλλαγές του Covid-19.

Η νέα παραλλαγή έχει ήδη εξαπλωθεί πέρα ​​από την αφρικανική ήπειρο, με το Χονγκ Κονγκ, το Ισραήλ, το Βέλγιο, τη Γερμανία και το Ηνωμένο Βασίλειο να επιβεβαιώνουν τα πρώτα τους κρούσματα και άλλα έθνη να ερευνούν ύποπτα κρούσματα. Η εμφάνιση της Όμικρον έχει ήδη προκαλέσει νέους περιορισμούς, με τα 27 κράτη μέλη της ΕΕ να αναστείλουν τα αεροπορικά ταξίδια από επτά χώρες της Νότιας Αφρικής. Χώρες εκτός του μπλοκ, συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ και του Ηνωμένου Βασιλείου, επιβάλλουν παρόμοιους περιορισμούς, ενώ το Ισραήλ προχώρησε στους πιο σκληρούς περιορισμούς στον κόσμο μέχρι στιγμής, απαγορεύοντας ουσιαστικά την είσοδο στη χώρα σε όλους τους ξένους υπηκόους.

Πηγή: RT

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Δεν υπάρχει λόγος ιδιαίτερης ανησυχίας για τον νέο ιό στην Κίνα λέει ο ΕΟΔΥ

«Καμπανάκι» από Καπραβέλο: Δεν κατανοώ τη χαλάρωση

Το αυγουστιάτικο φεγγάρι του Διονύση Σιμόπουλου

Επιτέλους τέλος για το καρκινογόνο ταλκ της Johnson & Johnson σε όλο τον κόσμο

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα