ΑΘΗΝΑ
18:48
|
17.01.2022
Διαμαρτυρία στη Θεσσαλονίκη ώστε η κλειστή επί υπουργίας Γεωργιάδη δομή να ανοίξει και να δεχθεί ασθενείς με κορονοϊό.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Διαμαρτυρία, μετά… μουσικής, υπέρ της επαναλειτουργίας του πρώην Νοσοκομείου Ειδικών Παθήσεων, γνωστού ως «Λοιμωδών Παθήσεων», ώστε να λειτουργήσει ως δομή περίθαλψης ασθενών με κορονοϊό, πραγματοποιήθηκε στις 12.00 το μεσημέρι, έξω από το κτίριο.
Τη διαμαρτυρία διοργάνωσε το Κοινωνικό Ιατρείο Αλληλεγγύης και συμμετείχαν υγειονομικοί, κινήσεις και συλλογικότητες της πόλης, ενώ τύμπανα έπαιξαν στο προαύλιο του πρώην νοσοκομείου μέλη της ομάδας «Κρουστόφωνο».

«Πήραμε αυτή την πρωτοβουλία, ξεκινήσαμε μια καμπάνια και δεν θα σταματήσουμε» δήλωσε ο γιατρός του ΕΣΥ και μέλος του Κοινωνικού Ιατρείου Αλληλεγγύης, Βαγγέλης Ευθυμιάδης και προσέθεσε: «Αυτή τη στιγμή υπάρχει άμεση ανάγκη, οι εντατικές ξεχειλίζουν από ασθενείς με κορονοϊό, χειρουργεία αναβάλλονται. Το άνοιγμα του “Λοιμωδών” , όπως και κλειστών δομών υγείας, θα μπορούσε να δώσει ανακούφιση στην πόλη. Είναι πολιτική απόφαση, μπορεί να ανοίξει, όπως έκλεισε, με λίγα χρήματα, γιατί υπάρχουν μελέτες, τα μόνα που χρειάζονται είναι εξοπλισμός και προσωπικό».

Οι διαδηλωτές έκαναν «ανοιχτή συνέλευση» για τα επόμενα βήματα και προανήγγειλαν και νέες κινητοποιήσεις, στο πλαίσιο της καμπάνιας τους για την επαναλειτουργία του πρώην νοσοκομείου.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Την Πέμπτη ανοίγει η πλατφόρμα εμβολιασμών για την τέταρτη δόση

Αρνητές εμβολίων και στο γερμανικό στρατό

Κορονοϊός: Σοκ με 101 νεκρούς – 18.834 κρούσματα και 672 οι διασωληνωμένοι

Νεκρός Παλαιστίνιος από ισραηλινά πυρά στο Γκας Ετζιόν

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα