ΑΘΗΝΑ
16:56
|
23.04.2024
Έφυγε από τη ζωή έπειτα από μάχη με μια σπάνια μορφή καρκίνου. «Δεν ήταν μόνο ιδιοφυής σχεδιαστής, ήταν ένας άνθρωπος με όμορφη ψυχή».
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σε ηλικία 41 ετών έφυγε από τη ζωή ο σχεδιαστής μόδας, Virgil Abloh, έπειτα από την προσωπική του μάχη με τον καρκίνο, όπως ανακοινώθηκε χθες Κυριακή στον επίσημο λογαριασμό του εκλιπόντος στο Instragram.  

Ο 41χρονος πρώην καλλιτεχνικός διευθυντής του οίκου Louis Vuitton και του Off-White, έπασχε από καρδιακό αγγειοσάρκωμα, μια σπάνια και ιδιαίτερα επιθετική μορφή καρκίνου. «Με μεγάλη μας λύπη ανακοινώνουμε τον θάνατο του αγαπημένου μας Virgil Abloh. Επέλεξε να υπομείνει τη μάχη με την ασθένεια μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας από την ημέρα της διάγνωσής της το 2019. Υπεβλήθη σε διάφορες δύσκολες θεραπείες χωρίς να σταματήσει να προσφέρει τις υπηρεσίες του και να διοικεί σημαντικούς θεσμούς της μόδας, των τεχνών και του πολιτισμού», αναφέρει η αναγγελία του θανάτου του Virgil Abloh στο Instagram.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από @virgilabloh

«Δεν ήταν μόνο ιδιοφυής σχεδιαστής, ένας οραματιστής, ήταν επίσης ένας άνθρωπος με όμορφη ψυχή και μεγάλη σοφία», ανέφερε σε δήλωσή του ο ιδιοκτήτης του οίκου LVMH, Μπερνάρ Αρνό.

Ο αμερικανικής καταγωγής σχεδιαστής και DJ, Virgil Abloh, έγραψε ιστορία ως ο πρώτος μαύρος καλλιτεχνικός διευθυντής του οίκου Louis Vuitton, αναλαμβάνοντας τον ρόλο από τον Κιμ Τζόουνς. «Ό,τι κάνω είναι για την 17χρονη εκδοχή του εαυτού μου», έλεγε πιστεύοντας βαθιά στη δύναμη της τέχνης ως δύναμη έμπνευσης στις μελλοντικές γενιές.

Το 2012, ο Virgil Abloh  ίδρυσε τον οίκο Off-White, έναν από τους πιο επιδραστικούς οίκους της σύγχρονης μόδας. Το πένθος για τον κόσμο της μόδας είναι βαρύ και το κενό δυσαναπλήρωτο.

Με πληροφορίες από The Guardian

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Κλειστός την Παρασκευή, 26/4 ο αρχαιολογικός χώρος του Σουνίου

Όλαφ Σολτς: «Ο Πούτιν δεν έχει το δικαίωμα να επικαλείται τον Καντ»

Ιταλοί ερευνητές υποστηρίζουν ότι εντόπισαν τον ακριβή χώρο ταφής του Πλάτωνα

Κλείνουν το ιστορικό Μουσείο Λένιν στη Φινλανδία

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα