ΑΘΗΝΑ
03:20
|
19.04.2024
Καταιγίδα με ισχυρούς ανέμους πλήττει την Κωνσταντινούπολη- 4 νεκροί, πολλοί τραυματίες.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τουλάχιστον τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν και 19 τραυματίστηκαν τη Δευτέρα στην Κωνσταντινούπολη κατά τη διάρκεια καταιγίδας με θυελλώδεις ανέμους που σφυροκόπησε την πόλη, αλλά και άλλες περιοχές της Τουρκίας, σήμερα Δευτέρα.

Ανάμεσα στα θύματα μια γυναίκα που έχασε τη ζωή της στην περιοχή Εσενγιούρτ της Κωνσταντινούπολης, όπου ισχυρές ριπές ανέμου ξερίζωσαν τμήμα σκεπής που προσγειώθηκε πάνω στην γυναίκα και το παιδί της, μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο Anadolu. Το παιδί επέζησε με τραύματα.

Το γραφείο του κυβερνήτη της Κωνσταντινούπολης ανέφερε ότι άλλοι τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν στην πόλη, μεταξύ των οποίων ένας ξένος υπήκοος. Δεκαεννέα άνθρωποι τραυματίστηκαν, μεταξύ των οποίων τρεις άνθρωποι που βρίσκονται σε σοβαρή κατάσταση, ανέφερε.

Οι ριπές γκρέμισαν επίσης έναν πύργο ρολογιού, όπως μεταδόθηκε σε τηλεοπτικά πλάνα. Οι άνεμοι παρέσυραν 33 στέγες, ξερίζωσαν 192 δέντρα, έριξαν 52 φωτεινούς σηματοδότες και πινακίδες και προκάλεσαν ζημιές σε 12 αυτοκίνητα, σύμφωνα με τον δήμο της Κωνσταντινούπολης.

Ο Βόσπορος, ο στενός υδάτινος δρόμος που διχοτομεί την πόλη, έκλεισε για τη θαλάσσια κυκλοφορία και τα δρομολόγια των πλοίων ακυρώθηκαν.

Τουλάχιστον έξι πτήσεις της Turkish Airlines που ήταν προγραμματισμένες να προσγειωθούν στην Κωνσταντινούπολη εξετράπησαν προς Άγκυρα και Σμύρνη, δήλωσε εκπρόσωπος της αεροπορικής εταιρείας.

Οι ισχυροί άνεμοι ανάγκασαν επίσης τις αρχές να ακυρώσουν τα δρομολόγια των πλοίων μεταξύ των παράκτιων θέρετρων Μπόντρουμ και Ντάτκα, ανέφερε το ιδιωτικό πρακτορείο ειδήσεων DHA.

Πηγή: Associated Press

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα