ΑΘΗΝΑ
16:22
|
02.05.2024
«Τιμωρείται» για κάλυψη των σεξουαλικών σκανδάλων του αδελφού του και πρώην κυβερνήτη της Νέας Υόρκης, Άντριου Κουόμο.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σε αναστολή επ’ αόριστον τέθηκε ο παρουσιαστής – σταρ του CNN, Κρις Κουόμο, λόγω της κάλυψης που φέρεται να παρείχε στον αδελφό του και πρώην κυβερνήτη της Νέας Υόρκης, Άντριου Κουόμο, ο οποίος κατηγορείται για σεξουαλικές παρενοχλήσεις.

Η απόφαση του αμερικανικού τηλεοπτικού δικτύου ελήφθη μετά τη δημοσιοποίηση νέων στοιχείων από τη γενική εισαγγελία της Νέας Υόρκης που αποκαλύπτουν το εύρος της κάλυψης που παρείχε ο Κρις Κουόμο στον αδελφό του. Ειδικότερα το CNN ανακοίνωσε ότι τα νέα νομικά έγραφα δείχνουν ότι «η εμπλοκή του Κρις Κουόμο στην υπόθεση του αδελφού του ήταν πολύ μεγαλύτερη από αυτήν που αρχικά γνωρίζαμε».

Ο Άντριου Κουόμο υπέβαλε την παραίτησή του τον περασμένο Αύγουστο υπό το βάρος των κατηγοριών για σεξουαλική παρενόχληση μελών του προσωπικού του.  

Οι χιλιάδες σελίδες με νέα στοιχεία που παρουσίασε η Γενική Εισαγγελέας, Λετίσια Τζέιμς τη Δευτέρα, δείχνουν πως ο Κρις Κουόμο ασκούσε διαρκώς πιέσεις στο προσωπικό του κυβερνήτη αδερφού του για να του επιτρέψουν να διαδραματίσει μεγαλύτερο ρόλο στην εκστρατεία υπεράσπισής του.  Οι παρασκηνιακές προσπάθειές του να βοηθήσει τον αδερφό του εκλαμβάνονται ως παραβίαση της δημοσιογραφικής δεοντολογίας. 

«Πρέπει να με εμπιστευτείς. Κάνουμε λάθη που δεν μπορούμε να αντέξουμε», φέρεται να  είχε γράψει ο παρουσιαστής σε μήνυμά του προς τη γραμματέα του τότε κυβερνήτη Μελίσα ΝτεΡόσα. 

Αρχικά το CNN στήριξε τον εργαζόμενό του που εντάχθηκε στο δυναμικό του το 2013, παρά τη φημολογία για την αμφιλεγόμενη προσπάθειά του να καλύψει τον αδερφό του. Το περασμένο έτος το CNN απαγόρευσε στον σταρ – παρουσιαστή του να καλύπτει τις εξελίξεις γύρω από την πανδημία λόγω σύγκρουσης συμφερόντων αφού η Νέα Υόρκη είχε γίνει το επίκεντρο της παγκόσμιας υγειονομικής κρίσης με κυβερνήτη τον Άντριου Κουόμο. 

Πάντως ο Κουόμο ο νεότερος έχει ζητήσει συγγνώμη από τον περασμένο Μάιο για τα μέιλ και τα μηνύματα με την ομάδα του αδερφού του τονίζοντας πως όλα ήταν ακλόνητα υπέρ των θυμάτων. 

Με πληροφορίες από BBC

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Μήνυμα της ΕΣΗΕΑ για την Παγκόσμια Ημέρα Ελευθερίας του Τύπου στις 3 Μαΐου

Κρυφή συνάντηση Μακρόν-Σολτς εν όψει της επίσκεψης του Σι Τζινπίνγκ

Πασχαλινή περιοδεία Δένδια στα Δωδεκάνησα με στάσεις σε Ψέριμο, Λειψούς και Πάτμο

Πολιτικές αντιδράσεις για την «προκλητική» αποφυλάκιση του Νίκου Μιχαλολιάκου

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα