ΑΘΗΝΑ
21:15
|
28.06.2024
Η εργοδοσία αναγκάστηκε να αναγνωρίσει το σωματείο.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Μια ακόμα νίκη καταγράφει ο αγώνας των λιμενεργατών στο λιμάνι του Πειραιά που ξεκίνησε στις 25 Οκτώβρη όταν σκοτώθηκε ο συνάδελφός τους Δημήτρης Δαγκλής συνεπεία της έλλειψης στοιχειωδών μέτρων ασφαλείας.

Συγκεκριμένα οι εργαζόμενοι στις προβλήτες ΙΙ και ΙΙΙ στο ΣΕΜΠΟ της COSCO, είχαν προκηρύξει 48ωρη απεργία, σήμερα και αύριο, με αιτήματα που αφορούν την προστασία των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς και την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, καταγγέλλοντας ταυτόχρονα την άρνηση της εργοδοσίας να αναγνωρίσει το σωματείο τους.

Κάτω από την πίεση της νέας κινητοποίησης και την αποφασιστικότητα των εργαζόμενων, η εργοδοσία, αναγκάστηκε να αποδεχτεί την έναρξη των διαπραγματεύσεων με το Σωματείο ΕΝΕΔΕΠ για την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.

Σύμφωνα με ενημερωτικό ηλεκτρονικό μήνυμα που απέστειλε η εργοδοσία στο Σωματείο , οι διαπραγματεύσεις για την υπογραφή ΣΣΕ θα ξεκινήσουν στις 17 Δεκέμβρη.

«Η κλιμάκωση του αγώνα μας φέρνει αποτελέσματα. Όλοι μαζί μια γροθιά μπορούμε να κερδίσουμε» αναφέρει το σωματείο σε ανακοίνωση που εξέδωσε μετά τις τελευταίες εξελίξεις. «Η δική μας μάχη, με τη μαζική συμμετοχή των ίδιων των εργαζομένων, η αποφασιστικότητα μας, κατάφερε να κάμψει την αδιαλλαξία των COSCO/PCT- DPORT.Η προσπάθεια των μηχανισμών εργοδοσίας και κυβέρνησης, τα γνωστά γραφεία του «πειραϊκού δρόμου…του μεταξιού», να νομιμοποιήσουν την νοθεία που οργίασε τα προηγουμένη εβδομάδα έπεσε στο κενό».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

«Όχι μετρό στην πλ. Εξαρχείων»: Ένας κανονισμός πρασίνου που ψηφίστηκε αφού έγινε η ζημιά

Κάλεσμα σε συγκέντρωση αλληλεγγύης για τους δύο συλληφθέντες των Προσφυγικών

Οξεία αντίδραση του Συλλόγου Αντιστασιακών για τα σχέδια της ALUMIL στη Γυάρο

ΜέΡΑ25: Η αντίσταση δεν είναι ποτέ μάταιη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα