ΑΘΗΝΑ
00:30
|
24.09.2024
Η 43χρονη κρίθηκε ένοχη για βαριά αμέλεια και της επιβλήθηκε πρόστιμο 2.700 ευρώ. Το δικαστήριο επιδίκασε επίσης αποζημίωση 5.000 ευρώ στη χήρα του ασθενούς.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Δικαστήριο στην Αυστρία επέβαλε πρόστιμο σε χειρουργό, η οποία ακρωτηρίασε το λάθος πόδι ασθενούς στις αρχές του τρέχοντος έτους. Η γιατρός ακρωτηρίασε το δεξί αντί για το αριστερό πόδι του ασθενούς της και μάλιστα το ιατρικό λάθος ανακαλύφθηκε δύο ημέρες μετά την επέμβαση.

Χθες Τετάρτη το δικαστήριο στην πόλη Λιντς έκρινε την 43χρονη χειρουργό ένοχη για βαριά αμέλεια και της επέβαλε πρόστιμο 2.700 ευρώ ενώ επιδίκασε επίσης αποζημίωση 5.000 ευρώ στη χήρα του ασθενούς. Ο ηλικιωμένος ασθενής απεβίωσε πριν η υπόθεση φτάσει ενώπιον της δικαιοσύνης.

Η 43χρονη χειρουργός δήλωσε ότι οι πράξεις οφείλονταν σε «ανθρώπινο λάθος». Η γιατρός είχε βάλει σημάδι στο λάθος πόδι για τον ακρωτηριασμό πριν από την επέμβαση, η οποία πραγματοποιήθηκε τον περασμένο Μάιο σε κλινική της πόλης Φρέισταντ. Διαπίστωσε το λάθος της δύο ημέρες μετά το χειρουργείο, κατά τη διάρκεια της αλλαγής των επιδέσμων, ενώ και ο ίδιος 82χρονος ασθενής είπε ότι του ακρωτηρίασαν το λάθος πόδι.

Τότε, το νοσοκομείο είχε ανακοινώσει ότι το περιστατικό ήταν «αποτέλεσμα μιας σειράς ατυχών περιστάσεων». Στη δίκη, η γιατρός είπε ότι υπήρξε ένα λάθος στην αλυσίδα του ελέγχου. Όταν ρωτήθηκε πώς έκανε το λάθος και έβαλε σημάδι στο δεξί αντί για το αριστερό πόδι, απάντησε «Απλά δεν ξέρω».  

Η χειρουργός εργάζεται πλέον σε άλλη κλινική, ενώ έχει δικαίωμα να ασκήσει έφεση. Η διοίκηση του νοσοκομείου ανακοίνωσε ότι «τα αίτια και οι συνθήκες αυτού του ιατρικού λάθους αναλύθηκαν λεπτομερώς», συζητήθηκαν οι εσωτερικές διαδικασίες με την ομάδα και έγινε η απαραίτητη εκπαίδευση του ιατρικού προσωπικού. 

Πηγή: BBC με πληροφορίες από AFP

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Με ποινικό μητρώο ο τραυματίας της ένοπλης επίθεσης στο κέντρο της Αθήνας

Τείχος δεκάδων χιλιομέτρων στα σύνορα με το Αφγανιστάν φτιάχνει το Ιράν

Γλυφάδα: Άγριος ξυλοδαρμός 14χρονης από 25 ανήλικα άτομα

Ιταλία: Ομολόγησε σε live μετάδοση ότι δολοφόνησε τη μητέρα του

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα