ΑΘΗΝΑ
21:51
|
17.05.2024
Στη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκε η εξέλιξη της πανδημίας σε Ελλάδα και Ευρώπη, οι ρυθμοί εμβολιασμού, οι πολιτικές υγείας και η δραστηριότητα του νέου Γραφείου…
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε σήμερα (Πέμπτη, 2/12) το πρωί με τον Περιφερειακό Διευθυντή Ευρώπης του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ), Χανς Κλούγκε, στο Μέγαρο Μαξίμου.

Στη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκε η εξέλιξη της πανδημίας στην Ελλάδα, την Ευρώπη και στον υπόλοιπο κόσμο, οι ρυθμοί εμβολιασμού, οι πολιτικές υγείας και η δραστηριότητα του νέου Γραφείου του ΠΟΥ στην Αθήνα, με τον πρωθυπουργό να παρουσιάζει ως αποδοτικά τα νέα περιοριστικά μέτρα για την ανάσχεση του νέου κύματος έξαρσης της πανδημίας Covid-19.

«Είναι ηθική μου υποχρέωση να χρησιμοποιήσω όλα τα εργαλεία που έχουμε στη διάθεσή μας ώστε να πείσουμε όλους τους πολίτες άνω των 60 ετών για την ανάγκη να εμβολιαστούν», δήλωσε παρουσία του Χανς Κλούγκε, στο Μέγαρο Μαξίμου, ενώ δικαιολόγησε τα μέτρα που λαμβάνει η κυβέρνηση λέγοντας ότι «αυτό που χρειαζόμαστε είναι η ενίσχυση των εμβολιασμών πριν από τα Χριστούγεννα και αυτό προσπαθούμε να κάνουμε».

Όσον αφορά τη μείωση του χρόνου μεταξύ της δεύτερης και τρίτης δόσης στους τέσσερις μήνες, είπε ότι «ενθαρρύνουμε την Επιτροπή Εμβολιασμών να το εξετάσει».

Επίσης, αναφέρθηκε στον Θάνο Πλεύρη, τον οποίο χαρακτήρισε «αφοσιωμένο μεταρρυθμιστή», εκφράζοντας την απόλυτη εμπιστοσύνη του «στην ικανότητά του να συνεισφέρει και πέρα ​​από την πανδημία και να την αξιοποιήσει μάλιστα ως μια αφορμή για την υλοποίηση σημαντικών αλλαγών στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, εστιάζοντας πάντα στο θέμα της ποιότητας της περίθαλψης σε όλο το εύρος των υπηρεσιών». 

Όσον αφορά την αναπ. υπουργό Υγείας, Μίνα Γκάγκα, είπε ότι «ήταν και εξακολουθεί να είναι στα χαρακώματα στον αγώνα κατά κορονοϊού. Επομένως, πιστεύω ότι εισφέρει μεγάλη εμπειρία όσον αφορά την επανεξέταση της οργάνωσης των νοσοκομείων μας, όπου θα πρέπει επίσης να κάνουμε πολλή δουλειά». 

Εξήρε επίσης το έργο της υφ. Υγείας Ζωής Ράπτη, λέγοντας ότι «έχει καταλυτικό ρόλο στην προώθηση της ατζέντας της ψυχικής υγείας», κυρίως σε ό,τι αφορά την ψυχική υγεία των παιδιών, των εφήβων και των νέων. 

«Θα πρέπει να διαθέσουμε κεφάλαια για αυτές τις πρωτοβουλίες και να δοθεί η απαραίτητη δημόσια προσοχή. Αρχικά, με στόχο να αντιμετωπίσουμε το στίγμα που είναι συνυφασμένο με την ψυχική υγεία, το οποίο κάποιες φορές συνιστά και το μεγαλύτερο βάρος για τα άτομα αυτά και τις οικογένειές τους, τη στιγμή που δίνουν τη μάχη με μια, ουσιαστικά, άλλης μορφής, ασθένεια. Αυτός είναι ο τρόπος με τον οποίο θα πρέπει να δούμε αυτό το ζήτημα».

Στις δικές του δηλώσεις, ο περιφερειακός διευθυντής του ΠΟΥ, Χανς Κλούγκε, αναφέρθηκε στο πρόγραμμα εμβολιασμού, λέγοντας ότι είναι «πολύ καλά οργανωμένο, πολύ σωστά διαρθρωμένο».

Όσον αφορά τις ενισχυτικές δόσεις, είπε ότι «πρόκειται για έναν από τους πέντε βασικούς σταθεροποιητές, όχι μόνο για την προστασία της υγείας, για να αποτραπεί η κατάρρευση των νοσοκομείων, αλλά και για την προστασία της οικονομίας, κάτι που πραγματικά πρέπει να λάβουμε πολύ σοβαρά υπόψη».

Όσον αφορά τους εμβολιασμούς των άνω των 60 ετών, ο Χανς Κλούγκε είπε: «Αν αντιλήφθηκα σωστά από αυτό που μου είπε ο υπουργός, ο κ. Πλεύρης, πήγαν από 2.000 σε 20.000. Άρα τα μέτρα αποδίδουν. Και, ασφαλώς, εντός του νομικού και κοινωνικού πλαισίου, πρέπει να κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να αυξήσουμε την εμβολιαστική κάλυψη».

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΕΡΤ

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πέθανε Ιταλός δημοσιογράφος από το Σύνδρομο των Βαλκανίων

Ξεκινά αύριο το συνέδριο για το υπαρξιακό πρόβλημα της Ελλάδας

Θύμα της ιλαράς μικρό παιδί στον Καναδά

ΠΟΥ: Η Γάζα δεν έχει λάβει καμία ιατρική προμήθεια από τις 6 Μαΐου

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα