ΑΘΗΝΑ
07:46
|
26.04.2024
Θα «επιβλέψουν» τη μεγαλύτερη μέχρι στιγμής «απόβαση» του αμερικανικού στρατού στην Ελλάδα, που πραγματοποιείται στο λιμάνι και στο αεροδρόμιο της ακριτικής πόλης.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης θα βρεθούν σήμερα Παρασκευή ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος και ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα Τζέφρι Πάιατ. Η επίσκεψη γίνεται στο πλαίσιο της «Ημέρας Διακεκριμένων Επισκεπτών». Θα πραγματοποιήσουν ομιλίες στον χώρο του λιμανιού. Παράλληλα θα «επιβλέψουν» τη μεγαλύτερη μέχρι στιγμής «απόβαση» του αμερικανικού στρατού στην Ελλάδα, που πραγματοποιείται στο λιμάνι και στο αεροδρόμιο της ακριτικής πόλης.

Στο πλαίσιο αυτής της επιχείρησης, τους 375 αξιωματικούς που έφτασαν αεροπορικώς την περασμένη Παρασκευή, ακολούθησε μία μέρα αργότερα το θηριώδες μεταγωγικό «ARC Independence», που έκτοτε ξεφορτώνει εκατοντάδες στρατιώτες και πολεμικό υλικό, στο πλαίσιο της στρατιωτικής άσκησης – πρόβας πολέμου στα σύνορα με τη Ρωσία, «Atlantic Resolve 2022».

Το φορτηγό οχηματαγωγό πλοίο ARC Independence που είναι ναυλωμένο από τις Ένοπλες Δυνάμεις των ΗΠΑ για τη μεταφορά στρατευμάτων και πολεμικού υλικού

Από το μεταγωγικό ξεφορτώνονται ελικόπτερα της 1st Air Cavalry Brigade, όπως και τεθωρακισμένα οχήματα, ερπυστριοφόρα και τροχοφόρα, που θα αναπτυχθούν σε Ελλάδα, Ρουμανία, Βουλγαρία και άλλες χώρες, την ώρα που η κατάσταση στην περιοχή «μυρίζει μπαρούτι».

Ήδη από την Τετάρτη ελικόπτερα «Black Hawk» και «Apache» πετούν σε σχηματισμό προς το Στεφανοβίκειο και τη Ρουμανία, επιχείρηση που θα διαρκέσει έως και τις 11 Δεκέμβρη όπως ανακοίνωσε η Διοίκηση Χερσαίων Δυνάμεων των ΗΠΑ στην Ευρώπη και στην Αφρική (US Army Europe and Africa command).

Την ίδια ώρα, Αμερικανοί στρατιώτες και εργολάβοι της εταιρείας «DynCorp» συνεχίζουν τις εργασίες αποσυναρμολόγησης των στροφείων των ελικοπτέρων που προετοιμάζονται να φορτωθούν στο «Independence» προκειμένου να επιστρέψουν στις ΗΠΑ.

Σύμφωνα με πληροφορίες η «απόβαση» θα συνεχιστεί με την άφιξη του «ARC Endurance», το οποίο έχει δέσει και στο παρελθόν στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης και αυτές τις μέρες βρίσκεται στην Ολλανδία. Σύμφωνα με δημοσιεύματα, μόνο αυτήν τη βδομάδα αναμένεται να μετακινηθούν μέσω του λιμανιού 73 ελικόπτερα και συνολικά 995 στοιχεία στρατιωτικού εξοπλισμού, που θα φτάσουν στο μέλλον τα 2.000.

Το φορτηγό πλοίο ARC Endurance που είναι ναυλωμένο απο τις Ένοπλες Δυνάμεις των ΗΠΑ, στο Λιμάνι της Αλεξανδρούπολης

Παράλληλα, τις δύο τελευταίες μέρες σημειώθηκε έντονη δραστηριότητα της αμερικανικής πρεσβείας στη Θράκη, όπου περιόδευσε αντιπροσωπεία με επικεφαλής τον υπεύθυνο του Γραφείου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της πρεσβείας, Brian Beuhaus, πραγματοποιώντας συναντήσεις με τη διοίκηση της Διαχειριστικής Επιτροπής Μουσουλμανικής Περιουσίας Κομοτηνής και τον μητροπολίτη Μαρωνείας και Κομοτηνής, όπως και με τον μητροπολίτη Ξάνθης και Περιθεωρίου.

ΠΗΓΗ: Alt.gr

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Νέος γύρος ελληνοτουρκικών συνομιλιών στην Κωνσταντινούπολη

Τετράωρη στάση εργασίας στον ΟΑΣΘ

Πεθαίνοντας στη Γάζα: Το Google και η ορθή χρήση της τεχνητής νοημοσύνης

The Old Oak: A symbol of endurance

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα