ΑΘΗΝΑ
17:50
|
19.05.2024
Το Προεδρείο του ÖVP εξέλεξε πριν από λίγη ώρα ομόφωνα τον κ. Νεχάμερ αρχηγό του κόμματος, προτείνοντάς τον αυτομάτως και ως νέο καγκελάριο.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το κυβερνών Αυστιακό Λαϊκό Κόμμ (ÖVP) επέλεξε τον υπουργό εσωτερικών Καρλ Νεχάμερ για ηγέτη του κόμματος και επόμενο καγκελάριο μετά την αποχώρηση του Σεμπάστιαν Κουρτς.

Συγκεκριμένα, το Προεδρείο του ÖVP εξέλεξε πριν από λίγη ώρα ομόφωνα τον κ. Νεχάμερ αρχηγό του κόμματος, προτείνοντάς τον αυτομάτως και ως νέο καγκελάριο.

«Το ÖVP είναι ένα κόμμα το οποίο εργάζεται με προσανατολισμό στο μέλλον, χωρίς να ξεχνά το θεμέλιο των αξιών του», δήλωσε ο κ. Νεχάμερ μετά την εκλογή του και εξέφρασε τον σεβασμό του για τον πρώην αρχηγό του κόμματος και της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Σεμπάστιαν Κουρτς, ο οποίος χθες ανακοίνωσε ότι αποχωρεί από την πολιτική.

Την ίδια ώρα το ÖVP υφίσταται δημοσκοπική καθίζηση μετά το σκάνδαλο που προκάλεσε την παραίτηση Κουρτς. Από 34% τον Σεπτέμβριο, βρίσκεται τώρα στο 23%, πίσω από το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα (SPÖ), το οποίο εξασφαλίζει 26%. Ακολουθούν το ακροδεξιό FPÖ με 21%, οι φιλελεύθεροι του Neos και οι Πράσινοι με 12%. Με αυτά τα ποσοστά, θα ήταν εφικτή μια κυβέρνηση SPÖ, Πρασίνων, Neos, χωρίς τη συμμετοχή του Λαϊκού Κόμματος.

Πηγές: Euronews

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Αναγκαστική προσγείωση για τον πρόεδρο του Ιράν κοντά στα σύνορα με το Αζερμπαϊτζάν (upd)

Κασσελάκης: Σχέση καλής γειτονίας μόνο αν η Τουρκία αναγνωρίσει τη Γενοκτονία των Ποντίων

Σλοβακία: Δεν κινδυνεύει πλέον η ζωή του πρωθυπουργού Φίτσο μετά την επίθεση

Συνετρίβη απόπειρα πραξικοπήματος στην Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα