ΑΘΗΝΑ
13:50
|
20.09.2024
Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για τις ανακοινώσεις για την επίσπευση της τρίτης, αναμνηστικής δόσης. Λύθηκαν τα χέρια του Μαξίμου μετά την απόφαση του ΣτΕ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για τις ανακοινώσεις για την επίσπευση της τρίτης, αναμνηστικής δόσης του εμβολίου κατά του κορονοϊού.

Η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμού συνεδριάζει σήμερα για το ζήτημα, και φαίνεται πως οι ειδικοί θα συμφωνήσουν στο ότι είναι ασφαλές η αναμνηστική δόση να χορηγείται πριν τους έξι μήνες, όπως ισχύει μέχρι σήμερα.

Συγκεκριμένα, αναμένεται να δοθεί το «πράσινο φως» η τρίτη δόση να χορηγείται στους τέσσερις μήνες μετά την δεύτερη, καθώς στόχος είναι να αυξηθούν οι εμβολιασμοί πριν τις εορτές, κάτι που είχε ζητήσει και ο ίδιος ο πρωθυπουργός.

Εάν οι ειδικοί αποφανθούν τελικά θετικά, το μέτρο αναμένεται να ισχύσει από την ερχόμενη Δευτέρα. Παράλληλα, αναμένεται να ανακοινωθεί άμεσα και ο περιορισμός της ισχύος του πιστοποιητικού νόσησης το πολύ στους 5 μήνες, από 6 που ισχύει σήμερα.

Την ίδια στιγμή, έντονη είναι η συζήτηση τις τελευταίες ώρες και για την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού στους άνω των 50 ετών, στο φόντο της απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας που δίνει το «πράσινο φως» για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό των υγειονομικών και των ανδρών της ΕΜΑΚ, σε μια μία απόφαση που θεωρείται οδηγός για το μέτρο της επέκτασης της υποχρεωτικότητας.

Μάλιστα, πληροφορίες της ΕΡΤ αναφέρουν ότι το Μαξίμου, ήδη, ζήτησε να τοποθετηθεί επί του θέματος η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμού,ενώ εκφορά των κυβερνητικών στελεχών στις δημόσιες τοποθετήσεις τους τα τελευταία εικοσιτετράωρα αφήνει ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα και τροφοδότησε περαιτέρω αυτή τη συζήτηση.

Πηγές: CNN Greece, Το Βήμα

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ινδία: «Παραπλανητικό» το δημοσίευμα ότι πουλήσαμε οβίδες στους Ουκρανούς

Τραμπ: Θα φταίνε οι Εβραίοι αν χάσω τις εκλογές

Δυτική Όχθη: Ισραηλινοί στρατιώτες πέταξαν Παλαιστίνιους από ταράτσες

ΕΟΦ: Απαγόρευση διάθεσης και διακίνησης συμπληρώματος διατροφής

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα