ΑΘΗΝΑ
09:17
|
27.09.2022
Αυτή τη φορά ο ακροδεξιός «αρνητής» του κορονοϊού ερευνάται για δήλωση με την οποία συνέδεσε τα εμβόλια κατά της Covid-19 με το AIDS.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το Ανώτατο Δικαστήριο της Βραζιλίας έδωσε εντολή για τη διενέργεια έρευνας σε βάρος του προέδρου της χώρας, Ζαΐχ Μπολσονάρου, για μια δήλωση που έκανε τον περασμένο Οκτώβριο για τα εμβόλια κατά του νέου κορονοϊού. Κατά τη διάρκεια livestream εκδήλωσης στα social media o πρόεδρος της Βραζιλίας είχε ισχυριστεί ότι τα εμβόλια κατά της Covid-19 αυξάνουν τις πιθανότητες να προσβληθεί κάποιος από τον ιό HIV που προκαλεί το AIDS.

Ο Ζαΐχ Μπολσονάρου, ο οποίος έχει πολλές φορές αμφισβητήσει την αποτελεσματικότητα των εμβολίων, τιμωρήθηκε τότε με αποκλεισμό του από το Facebook, το YouTube κι άλλες πλατφόμες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Η απόφαση για τη νέα δικαστική έρευνα έρχεται έπειτα από αίτημα αρμόδιας επιτροπής της Γερουσίας που κατηγόρησε τον Οκτώβριο τον Μπολσονάρου ότι διέπραξε σοβαρά αδικήματα στη διάρκεια της πανδημίας. Η έρευνα είναι η έκτη που ανοίγει σε βάρος του ακροδεξιού Βραζιλιάνου προέδρου, αν και οι άλλες πέντε δεν έχουν μέχρι στιγμής αποτέλεσμα.

Στο επίμαχο βίντεο της 24ης Οκτωβρίου, ο Μπολσονάρου επικαλέστηκε επίσημες εκθέσεις της βρετανικής κυβέρνησης που «υποδεικνύουν» ότι οι πλήρως εμβολιασμένοι κατά του κορονοϊού αναπτύσσουν την ασθένεια του AIDS «πολύ πιο γρήγορα απ’ ό,τι προβλέπεται». Η πληροφορία αυτή διαψεύσθηκε τόσο από τη βρετανική κυβέρνηση όσο και από τη Εταιρεία Λοιμωδών Νόσων της Βραζιλίας, μεταξύ άλλων ιατρικών οργανισμών.

Ο Μπολσονάρου, ο οποίος δεν έχει εμβολιαστεί, υπερασπίστηκε τον εαυτό του λέγοντας ότι απλά αναπαρήγαγε τα στοιχεία που είχε διαβάσει σε σχετικό δημοσίευμα.

Ο απολογισμός των θυμάτων του νέου κορονοϊού στη Βραζιλία είναι ο δεύτερος υψηλότερος στον κόσμο. Πρώτες σε θανάτους από τη νόσο Covid-19 είαι οι Ηνωμένες Πολιτείες. Στη Βραζιλία έχουν πεθάνει από επιπλοκές του κορονοϊού περισσότεροι από 615.000 άνθρωποι ενώ έχουν μολυνθεί από τον ιό περίπου 221,1 εκατομμύρια άνθρωποι.

Πηγή: BBC

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Οι οικογένειες των 43 αγνοούμενων μαθητών στο Μεξικό απαιτούν δικαιοσύνη

Η είσοδος του καπιταλισμού στην ΕΣΣΔ

Ωραίο μου πλυντήριο

Επικοινωνία Παλαιστινίου Προέδρου με Μπένι Γκαντς

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα