ΑΘΗΝΑ
03:50
|
25.04.2024
Πολλαπλές εκρήξεις ακούστηκαν μέσα στην αμερικανική στρατιωτική βάση στην περιοχή Ατ-Τανφ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Πολλαπλές εκρήξεις ακούστηκαν μέσα στην αμερικανική στρατιωτική βάση στην περιοχή Ατ-Τανφ, που βρίσκεται στην επαρχία Χομς, κοντά στα σύνορα με το Ιράκ, μετέδωσε την Κυριακή η κρατική τηλεόραση της Συρίας. Την ίδια στιγμή, ο ραδιοτηλεοπτικός σταθμός Al-Arabiya ανέφερε ότι στην περιοχή πραγματοποιήθηκαν αρκετές επιδρομές με στόχο τη βάση.

Ο αμερικανικός στρατός δεν έχει σχολιάσει μέχρι στιγμής τις αναφορές.
Τον περασμένο μήνα, οι NYT ανέφεραν ότι η βάση έγινε στόχος «drones αυτοκτονίας» τον Οκτώβριο, υποστηρίζοντας ότι η επίθεση συντονίστηκε από την Τεχεράνη.

Η Δαμασκός είχε προηγουμένως αποκαλέσει τη βάση “ένα καταφύγιο για τους τρομοκράτες στην περιοχή”, λέγοντας ότι οι αντικυβερνητικοί μαχητές παίρνουν τα όπλα τους εκεί.

Η βάση της ερήμου, που βρίσκεται κατά μήκος του αυτοκινητόδρομου Μ2 Βαγδάτης-Δαμασκού, κρατείται από τις αμερικανικές δυνάμεις από το 2016. Εκείνη την εποχή, χρησιμοποιήθηκε για την εκπαίδευση των δυνάμεων της αντιπολίτευσης που υποστηρίζονται από τις ΗΠΑ, που πολεμούσαν ενάντια στην κυβέρνηση του Προέδρου Άσαντ.

Οι αμερικανικές δυνάμεις επιχειρούν στο συριακό έδαφος χωρίς τη συγκατάθεση ή την άδεια των Ηνωμένων Εθνών. Η Δαμασκός έχει επανειλημμένα υπογραμμίσει ότι η παρουσία των αμερικανικών στρατευμάτων στη Συρία είναι παράνομη επειδή δεν προσκλήθηκαν ποτέ για ανάπτυξη.

Πηγή: Sputnik News

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Θεσσαλονίκη: Παρέμβαση αλληλέγγυων σε εκδήλωση του Δήμου

Δεμένα τα πλοία τη Μεγάλη Τετάρτη-Απεργεί η ΠΝΟ

Ρατσιστική επίθεση σε βάρος διανομέα στον Άγιο Δημήτριο καταγγέλλει η ΚΕΕΡΦΑ

Το Κολούμπια απειλεί τους φοιτητές με παρέμβαση της Εθνοφρουράς

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα