ΑΘΗΝΑ
09:54
|
25.04.2024
Σε καταγγελία αναφορικά με τον τρόπο που αντιμετωπίζονται οι επώνυμοι με κορονοϊό προχωρά η ΠΟΕΔΗΝ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σε καταγγελία αναφορικά με τον τρόπο που αντιμετωπίζονται οι επώνυμοι με κορονοϊό προχωρά η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ), τονίζοντας παράλληλα πως αυτή τη στιγμή οι ασθενείς εκτός ΜΕΘ είναι 130.

«Το σύστημα είναι άδικο, οι επώνυμοι αντιμετωπίζονται προνομιακά» αναφέρει η ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ που δόθηκε στη δημοσιότητα το πρωί της Δευτέρας (6/12).

«Σήμερα πάνω από 130 διασωληνωμένοι ασθενείς βρίσκονται εκτός ΜΕΘ. Στο ΑΧΕΠΑ ζούμε μια σύγχρονη τραγωδία. Σήμερα πρωί 13 διασωληνωμένοι ασθενείς με κορονοϊό είναι εκτός ΜΕΘ σε κοινούς θαλάμους, Μεταξύ αυτών και ένας 48 χρόνος», τονίζει η ΠΟΕΔΗΝ.

«Στην Αττική επίσης. Το σύστημα πρέπει να παρέχει ίσες ευκαιρίες σε όλους. Επώνυμους και ανώνυμους. Εμβολιασμένους και μη εμβολιασμένους. Το πράττει; Για να βρεθεί ΜΕΘ στους άνω των 70 ετών πρέπει να είναι Μητροπολίτες ή επώνυμοι πολιτικοί, επιχειρηματίες ή οτιδήποτε άλλο. Στις ΜΕΘ ασφαλώς σε μία φυσιολογική κατάσταση θα πρέπει να εισάγονται ασθενείς σε σοβαρή κατάσταση μη διασωληνωμένοι. Όταν όμως έχεις πόλεμο, ελάχιστες μεθ και πολλούς νέους σε ηλικία ασθενείς εκτός ΜΕΘ διασωληνωμένους δεν κάνεις διακρίσεις. Γιατί διάκριση είναι αυτό που συμβαίνει στο Σωτηρία. Να βρίσκεται στη ΜΕΘ μη διασωληνωμένος πολιτικός σε σοβαρή όμως κατάσταση», επισημαίνει παράλληλα ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος.

Ο ίδιος συμπληρώνει: «Είχαν άλλοι σειρά που περιμένουν πολλές ημέρες σε θαλάμους διασωληνωμένοι σε πιο σοβαρή κατάσταση και νεότεροι. Τέτοια ζητήματα τροφοδοτούν την αναξιοπιστία του συστήματος και την καχυποψία του κόσμου. Περαστικά ευχόμαστε και μακάρι να είχαν την ευκαιρία να νοσηλευθούν σε ΜΕΘ όλοι οι πολύ σοβαρά ασθενείς διασωληνωμένοι ή μη. Θα είχαμε πολύ λιγότερους θανάτους» συμπληρώνει.

Πηγές: ΕΡΤ, ΑΝΤ1

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Αποδοκιμασία του Μάικ Τζόνσον στο Κολούμπια

Καλέσματα από Εργατικό Κέντρο Αθήνας, ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ για την απεργία της Πρωτομαγιάς

Σουηδία: Μασκοφόροι επιτέθηκαν εναντίον αντιφασιστικής εκδήλωσης

War: What is it good for? Absolutely nothing

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα