ΑΘΗΝΑ
10:42
|
20.09.2024
Ο Τούρκος πρόεδρος θα συμμετάσχει στη σύγκλιση της Ανώτατης Στρατηγικής Επιτροπής Κατάρ-Τουρκίας.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Διήμερη επίσκεψη στο Κατάρ ξεκίνησε σήμερα ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σε μία προσπάθεια να αξιοποιήσει τις στενές διμερείς σχέσεις υπέρ της δοκιμαζόμενης τουρκικής οικονομίας.

Μετά τη συνάντησή του με τον Εμίρη του Κατάρ, Ταμίμ μπιν Χαμάντ αλ Θάνι θα συμπροεδρεύσουν στην έβδομη συνάντηση της της Ανώτατης Στρατηγικής Επιτροπής Κατάρ-Τουρκίας που θα πραγματοποιηθεί αύριο.

Ο Τούρκος πρέσβης στο Κατάρ, Μουσταφά Γκόκσου μιλώντας στο αραβικό δίκτυο Αλ Τζαζίρα ανέφερε πως στο πλαίσιο της συνόδου κορυφής θα υπογραφούν συμφωνίες σε τομείς όπως το εμπόριο, οι επενδύσεις, η ανάπτυξη, η υγεία, ο πολιτισμός και οι θρησκευτικές υποθέσεις.

Ο Τούρκος διπλωμάτης υπενθύμισε τις στενές σχέσεις των δύο χωρών και τις δεκάδες συμφωνίες που υπογράφηκαν κατά την πρώτη συνάντηση της Ανώτατης Στρατηγικής Επιτροπής Τουρκίας-Κατάρ το 2015.

Αναφέρθηκε επίσης στους χιλιάδες Τούρκους στρατιώτες που ήδη σταθμεύουν σε στρατιωτική βάση στη Ντόχα (που είναι η πρώτη και μόνη, ως τώρα, τουρκική βάση στην περιοχή του Περσικού) και τους εκατοντάδες Καταριανούς στρατιώτες και πιλότους που θα αναπτυχθούν το επόμενο διάστημα στην Τουρκία στο πλαίσιο προσπάθειας ενίσχυσης της εκπαίδευσης της πολεμικής αεροπορίας του εμιράτου.

O Tούρκος πρόεδρος συνοδεύεται από πολυμελή κυβερνητική αντιπροσωπεία. Μεταξύ των αξιωματούχων που τον συνοδεύουν είναι οι υπουργοί Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, Άμυνας Χολουσί Ακάρ και ο αρχηγός των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών, Χακάν Φιντάν.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Κλιμακώνεται η ένταση στον Λίβανο: Δεκάδες θέσεις της Χεζμπολάχ έπληξε το Ισραήλ

Πιερρακάκης: Επιμονή στη «λύση» συγχωνεύσεις τμημάτων-Ικανοποίηση… για τις αποβολές λόγω κινητών

Στο Κίεβο ξανά η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν

«Όχι μετρό στην πλ. Εξαρχείων»: Ο χρόνος τελείωσε-Πάρτε πίσω τις λαμαρίνες

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα