ΑΘΗΝΑ
06:35
|
26.04.2024
Ο σύμβουλος εθνικής ασφάλειας των Εμιράτων συναντήθηκε με τον Ιρανό πρόεδρο επιδιώκοντας αναθέρμανση των διμερών σχέσεων.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Με τον πρόεδρο του Ιράν Εμπραχίμ Ραϊσί συναντήθηκε απόψε στην Τεχεράνη ο σύμβουλος εθνικής ασφάλειας των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, Σείχης Ταχνούν μπιν Ζαγιέντ αλ Ναχγιάν.

Ο Εμιρατινός αξιωματούχος συναντήθηκε με τον Ιρανό ηγέτη λίγες μέρες μετά την έναρξη και διακοπή των διαπραγματεύσεων στη Βιέννη (29 Νοέμβρη) για την διατήρηση της διεθνούς συμφωνίας του 2015 για το ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα και ελάχιστα 24ωρα από την επίσκεψη του Γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν (στις 3 και 4 Δεκέμβρη) στο Άμπου Ντάμπι.

 Το πρακτορείο Ρόιτερς επικαλούμενο την ιρανική δημόσια τηλεόραση μετέδωσε τις δηλώσεις του Ιρανού προέδρου Εμπραχίμ Ραϊσί. Ο Ραισί επιβεβαίωσε πως είναι προτεραιότητα της κυβέρνησής του η βελτίωση των σχέσεων με χώρες της περιοχής, συμπεριλαμβανομένων και των ΗΑΕ. Ο Ιρανός πρόεδρος τόνισε πως «η ασφάλεια των χωρών της περιοχής είναι αλληλένδετη» και πως το Ιράν «υποστηρίζει την ασφάλεια στις χώρες του Περσικού Κόλπου».

Ο σείχης Ταχνούν , που είναι αδελφός του πρίγκηπα διαδόχου του Άμπου Ντάμπι Μοχάμεντ μπιν Ζαγιέντ αλ Ναχγιάν, εξέφρασε την ελπίδα πως η επίσκεψή του στην Τεχεράνη θα μπορούσε να αποτελέσει «σημείο καμπής» στις σχέσεις Ιράν-ΗΑΕ.

Ο σείχης Ταχνούν πριν συναντηθεί με τον πρόεδρο του Ιράν συνάντησε τον Ιρανό ομόλογό του, Αλί Σαμκχανί με τον τελευταίο να παρατηρεί ότι η «βελτίωση της οικονομίας, του εμπορίου και των επενδύσεων είναι μέσα στις προτεραιότητες της ιρανικής εξωτερικής πολιτικής».

Λίγο αργότερα το ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων ΙΡΝΑ μετέδωσε πως ο Ιρανός πρόεδρος προσκλήθηκε επίσημα να επισκεφθεί τα ΗΑΕ.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

The Old Oak: A symbol of endurance

Πικρία για ΠΑΣΟΚ και Ευρωκοινοβούλιο εκφράζει η Εύα Καϊλή

Ποιοι κατεβαίνουν στις ευρωεκλογές με την Πλεύση Ελευθερίας

Νέος γύρος ελληνοτουρκικών συνομιλιών Θετικής Ατζέντας αύριο, στην Τουρκία

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα