ΑΘΗΝΑ
06:02
|
25.04.2024
«Εάν οι ΗΠΑ επιμείνουν να προσκολληθούν ηθελημένα στην πορεία τους, η Κίνα θα λάβει αποφασιστικά αντίμετρα».
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Οι πολιτικοί των ΗΠΑ θα πρέπει να σταματήσουν να ζητούν διπλωματικό μποϊκοτάζ των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων του Πεκίνου για να αποφευχθεί η «βλάβη» των διμερών σχέσεων και η Κίνα θα λάβει «αντίμετρα» εάν χρειαστεί, δήλωσε τη Δευτέρα το κινεζικό υπουργείο Εξωτερικών.

Η κυβέρνηση Μπάιντεν αναμένεται να ανακοινώσει αυτή την εβδομάδα ότι αξιωματούχοι της κυβέρνησης των ΗΠΑ δεν θα παραστούν στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του 2022 στο Πεκίνο, ανέφερε το CNN την Κυριακή.

Όσοι ζητούν μποϊκοτάζ θα πρέπει να σταματήσουν «για να μην επηρεαστεί ο διάλογος και η συνεργασία μεταξύ Κίνας και Ηνωμένων Πολιτειών σε σημαντικούς τομείς», δήλωσε ο Ζάο Λιτζιάν, εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Κίνας.

«Εάν οι ΗΠΑ επιμείνουν να προσκολληθούν ηθελημένα στην πορεία τους, η Κίνα θα λάβει αποφασιστικά αντίμετρα», είπε σε συνέντευξη Τύπου.

Ο Λευκός Οίκος αρνήθηκε να σχολιάσει το ρεπορτάζ του CNN την Κυριακή. Πηγές με γνώση του τρόπου σκέψης της κυβέρνησης δήλωσαν προηγουμένως στο Reuters ότι υπάρχει αυξανόμενη συναίνεση εντός του Λευκού Οίκου να κρατηθούν Αμερικανοί αξιωματούχοι μακριά από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου.

Το CNN ανέφερε ότι το μποϊκοτάζ των ΗΠΑ δεν θα εμπόδιζε τους αθλητές του να συμμετάσχουν στους αγώνες.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Κυπριακό, Γάζα, και αμοιβαία συμφέροντα στη συνάντηση Στάνμαγιερ και Ερντογάν

Η έναρξη της μετα-αμερικανικής εποχής στη Μέση Ανατολή

Την παραίτηση Νετανιάχου θέλει η Νάνσι Πελόζι

Οι ΗΠΑ απειλούν το Πακιστάν για τις συμφωνίες με το Ιράν

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα