ΑΘΗΝΑ
10:20
|
08.08.2022
Μαχητές του Ισλαμικού Κράτους σκότωσαν τέσσερις Κούρδους μαχητές και έναν πολίτη.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Μαχητές του Ισλαμικού Κράτους σκότωσαν τέσσερις στρατιώτες Πεσμεργκά (Κούρδους μαχητές) και έναν πολίτη και τραυμάτισαν άλλους έξι ανθρώπους σε επίθεση κοντά στο χωριό Κάρα Σαλέμ στο βόρειο Ιράκ, δήλωσαν, χθες Κυριακή, Ιρακινές πηγές ασφαλείας.

Το Υπουργείο Υποθέσεων των Πεσμεργκά ανέφερε σε ανακοίνωσή του ότι η επίθεση προκάλεσε θύματα, αλλά δεν επιβεβαίωσε τον απολογισμό.

Ένας συνταγματάρχης των Πεσμεργκά τόνισε ότι οι μαχητές του Ισλαμικού Κράτους χρησιμοποιούν καταδρομικές τακτικές στις νυχτερινές επιθέσεις τους. «Αποφεύγουν να μείνουν για πολύ στο σημείο της επίθεσης» ανέφερε, ενώ πρόσθεσε ότι στην περιοχή στάλθηκαν ενισχύσεις για να αποφευχθούν νέες επιθέσεις.

Τα δύο χωριά βρίσκονται σε απομακρυσμένη περιοχή –τη διεκδικούν τόσο η κεντρική κυβέρνηση στη Βαγδάτη, όσο και η αυτόνομη κουρδική κυβέρνηση στην Αρμπίλ– στην οποία διαπράττονται συχνά επιθέσεις του ΙΚ. Ωστόσο είναι σπάνιο τα τελευταία χρόνια οι τζιχαντιστές να κυριεύουν κοινότητες κοντά σε κεντρικούς οδικούς άξονες, εν προκειμένω τον δρόμο που συνδέει την Αρμπίλ με την πόλη Κιρκούκ.

Πηγή: Reuters

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα