ΑΘΗΝΑ
13:29
|
23.04.2024
Ο Ηρακλής Καραμπάτος, συγγραφέας του βιβλίου «Μετακλασικός κόσμος και πρώιμος χριστιανισμός», μας ταξιδεύει στον κόσμο των πρώτων Χριστιανών μέσα από την αρχιτεκτονική, την τέχνη.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Υπάρχουν ελληνιστικά στοιχεία στην πρωτοχριστιανική ζωγραφική; Επιβιώνουν ιδέες της ρωμαϊκής αρχιτεκτονικής στη χριστιανική ναοδομία; Πώς προσέλαβε ο πρώιμος χριστιανισμός τη μετακλασική λογοτεχνία;

Για αυτά τα ερωτήματα και πολλά άλλα συζητήσαμε με τον Ηρακλή Καραμπάτο, τον συγγραφέα του βιβλίου: «Μετακλασικός κόσμος και πρώιμος χριστιανισμός: Μετασχηματισμός, αναπροσαρμογή και μετάπλαση της αρχιτεκτονικής και της τέχνης της ελληνιστικής και ρωμαϊκής αρχαιότητας από την παλαιοχριστιανική τέχνη» (εκδ. Άπαρσις). Ένα βιβλίο, το οποίο εντός του μήνα θα βρίσκεται στα βιβλιοπωλεία της χώρας.

Ο συγγραφέας, Ηρακλής Καραμπάτος, είναι υποψήφιος διδάκτορας της Σχολής Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του Ε.Μ.Π., αριστούχος απόφοιτος της Θεολογικής Σχολής της Αθήνας και κάτοχος Μεταπτυχιακών Διπλωμάτων «Φιλοσοφίας» και «Ελληνορωμαϊκών Σπουδών» των Τμημάτων Φιλοσοφίας και Ιταλικής Φιλολογίας αντίστοιχα.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ιταλοί ερευνητές υποστηρίζουν ότι εντόπισαν τον ακριβή χώρο ταφής του Πλάτωνα

Κλείνουν το ιστορικό Μουσείο Λένιν στη Φινλανδία

Η «έτσι»

Προσαγωγές νεαρών Εβραίων στον προαύλιο χώρο του Αλ Άκσα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα