ΑΘΗΝΑ
06:36
|
26.01.2022
Η απόφαση ελήφθη από τον απερχόμενο δήμαρχο και αφορά όλο τον ιδιωτικό τομέα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Λίγες βδομάδες πριν αποχωρήσει από τον θώκο του δημάρχου της Νέας Υόρκης, ο Μπιλ ντε Μπλάζιο ανακοίνωσε τον υποχρεωτικό εμβολιασμό όλων των εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα από την 27η Δεκεμβρίου.

Ο δήμαρχος απεδείχθη βασιλικότερος του βασιλέως καθώς προχώρησε πιο πέρα από τον Αμερικανό πρόεδρο Τζο Μπάιντεν, του οποίου το μέτρο για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό, που επρόκειτο να τεθεί σε ισχύ στις 4 Ιανουαρίου ανεστάλη επί του παρόντος με απόφαση της δικαιοσύνης. Επίσης, η απόφαση Μπάιντεν αφορούσε μόνο τους εργαζόμενους σε εταιρίες που απασχολούν περισσότερους από 100 υπαλλήλους.

Την απόφαση ανακοίνωσε μιλώντας στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο MSNBC λέγοντας: «Εδώ στη Νέα Υόρκη, αποφασίσαμε να αρχίσουμε μια προληπτική επίθεση (κατά του κορονοϊού) για να κάνουμε πράγματι κάτι τολμηρό ώστε να σταματήσει η εξάπλωση της Covid και οι κίνδυνοι που θέτει για όλους μας».

Διευκρίνισε ότι ο υποχρεωτικός εμβολιασμός αφορά όλους τους «εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα στη Νέα Υόρκη από την 27η Δεκεμβρίου», δηλαδή σχεδόν 184.000 επιχειρήσεις, εταιρίες και εμπορικά καταστήματα.

Από την ίδια ημερομηνία, “οι Νεοϋορκέζοι ηλικίας 12 ετών και άνω θα πρέπει να δείχνουν το πιστοποιητικό ότι έχουν κάνει τρεις δόσεις του εμβολίου.

Ο ντε Μπλάζιο αποχωρεί από τα καθήκοντά του στις 31 Δεκεμβρίου για να αντικατασταθεί από τον Αφροαμερικανό ‘Ερικ ‘Ανταμς που εξελέγη στις 2 Δεκεμβρίου.

Η παρουσία της παραλλαγής Όμικρον του κορονοϊού έχει επιβεβαιωθεί πλέον σε τουλάχιστον 15 αμερικανικές πολιτείες — με μερικά κρούσματα στην πολιτεία της Νέας Υόρκης, τη μεγαλύτερη πόλη των Ηνωμένων Πολιτειών που επλήγη ιδιαίτερα από την επιδημία το 2020 με τουλάχιστον 34.000 θανάτους.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Εκτός κρατικής ευθύνης βρίσκονται η Μαραθώνος και η Κατεχάκη κατά τον Γιάννη Οικονόμου

Καραμανλής: Όπου πρέπει θα αποδοθούν ευθύνες, αλλά το κράτος στάθηκε όρθιο

Σκέρτσος για «Ελπίδα»: Ζητούμε συγγνώμη, θα αναζητηθούν ευθύνες όταν τελειώσει η μάχη

Αγωγή Ερντογάν κατά βουλευτών του CHP

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα