ΑΘΗΝΑ
09:10
|
19.04.2024
Το Ισραήλ έχει πραγματοποιήσει εκατοντάδες χτυπήματα σε συριακούς στόχους, αλλά σπάνια αναγνωρίζει ή συζητά τέτοιες επιχειρήσεις.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ισραηλινά μαχητικά αεροσκάφη εκτόξευσαν πυραύλους στο λιμάνι της Λαττάκειας, προκαλώντας φωτιά και ζημιές σε εμπορευματοκιβώτια, ευτυχώς χωρίς να προκληθούν θύματα. Η επίθεση σημειώθηκε το βράδυ της Δευτέρας προς Τρίτη, ανέφερε το πρακτορείο ειδήσεων SANA επικαλούμενο στρατιωτική πηγή.

Η συριακή αεράμυνα απέκρουσε την επίθεση, σύμφωνα με τοπικές στρατιωτικές πηγές.

Ήταν μια σπάνια επίθεση στο λιμάνι της Λαττάκειας, μια ζωτικής σημασίας εγκατάσταση απ’ όπου μεγάλο μέρος των εισαγωγών της Συρίας μεταφέρεται στη κατεστραμμένη από τον πόλεμο χώρα.

Η συριακή κρατική τηλεόραση μετέδωσε ότι ακούστηκαν πέντε εκρήξεις στο λιμάνι και μια τεράστια φωτιά ξέσπασε στην περιοχή των κοντέινερ, ενώ πυροσβεστικά οχήματα έχουν σπεύσει στο λιμάνι.

Από την πλευρά του ισραηλινού στρατού δεν υπήρξε κανένα σχόλιο. Το Ισραήλ έχει πραγματοποιήσει εκατοντάδες χτυπήματα σε στόχους εντός της ελεγχόμενης από την κυβέρνηση Συρίας όλα αυτά τα χρόνια, ορισμένες μάλιστα στο βασικό αεροδρόμιο της χώρας στη Δαμασκό, αλλά σπάνια αναγνωρίζει ή συζητά τέτοιες επιχειρήσεις.

Το Ισραήλ έχει παραδεχτεί, ωστόσο, ότι στοχεύει τις βάσεις συμμαχικών πολιτοφυλακών του Ιράν, όπως η λιβανέζικη Χεζμπολάχ , η οποία έχει αναπτύξει μαχητές στη Συρία. Όπως ισχυρίζεται, επιτίθεται σε αποστολές όπλων που πιστεύεται ότι προορίζονται για τις πολιτοφυλακές.

Η Χεζμπολάχ πολεμά στο πλευρό των δυνάμεων του Σύρου προέδρου Μπασάρ Άσαντ στον επί δεκαετία εμφύλιο πόλεμο στη χώρα. Το Ισραήλ υποστηρίζει ότι η ιρανική παρουσία στα βόρεια σύνορά του αποτελεί κόκκινη γραμμή, δικαιολογώντας τα χτυπήματά του σε εγκαταστάσεις και όπλα εντός της Συρίας.

Στις 24 Νοεμβρίου, ισραηλινές πυραυλικές επιθέσεις στα δυτικά της επαρχίας Χομς σκότωσαν πέντε ανθρώπους, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, ενώ σε δύο ξεχωριστές ισραηλινές επιθέσεις τον Οκτώβριο, σκοτώθηκαν πέντε φιλοϊρανοί πολιτοφύλακες κοντά στη συριακή πρωτεύουσα Δαμασκό και εννέα ακόμα φιλοκυβερνητικοί μαχητές κοντά σε αεροπορική βάσηανατολικά της Παλμύρας.

Πηγή: Al Jazeera

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πώς τοποθετείται στα διεθνή θέματα η «Εναλλακτική για τη Γερμανία»

Νεκρός σε δυστύχημα ο επιτελάρχης του στρατού της Κένυας

Σύλληψη Πολωνού για σχέδιο δολοφονίας του Ζελένσκι

Σε λάθος κατεύθυνση η χώρα λέει το 68% των Ελλήνων, αλλά το 32,3% ψηφίζει… ΝΔ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα