ΑΘΗΝΑ
21:44
|
18.01.2022
Φουλ επίθεση στον Νίκο Ανδρουλάκη εξαπέλυσε ο Γιώργος Παπανδρέου στη πρώτη συνέντευξή του μετά το αποτέλεσμα του Α’ γύρου των εσωκομματικών εκλογών.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Φουλ επίθεση στον Νίκο Ανδρουλάκη εξαπέλυσε ο Γιώργος Παπανδρέου στη πρώτη συνέντευξή του μετά το αποτέλεσμα του Α’ γύρου των εσωκομματικών εκλογών στο Κίνημα Αλλαγής (ΚΙΝ.ΑΛ.).

Ο κ. Παπανδρέου τόνισε μιλώντας στον ΣΚΑΙ πως «χρειαζόμαστε ανανέωση. Νομίζω όλοι είμαστε υπέρ της ανανέωσης αλλά η ανανέωση δεν είναι απλά ηλικιακό θέμα» και υπογράμμισε πως «η ηλικία δεν είναι πιστοποίηση ανανέωσης αλλά αυτή διαφαίνεται ακριβώς στις ιδέες». «Στο να μπορούμε να χτυπήσουμε στεγανά, τα οποία δεν αφήνουν κομμάτια του ελληνικού λαού, κομμάτια της κοινωνίας να έχουν ουσιαστικό ρόλο», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενος στον κ. Ανδρουλάκη, ο πρώην πρωθυπουργός άφησε σαφείς αιχμές, λέγοντας: «Δεν θα μπορούσα να εκπροσωπήσω τον κ. Ανδρουλάκη στη Βουλή γιατί δεν γνωρίζω ποιες είναι οι θέσεις του για να τον εκπροσωπήσω.».

«Βασικός μου στόχος ήταν να επαναφέρουμε την παράταξη στο προσκήνιο της πολιτικής με μεγάλη συμμετοχή», τόνισε και εκτίμησε πως αυτό επετεύχθη.

Όπως υπογράμμισε, ζήτημα αποτελεί το να μην είναι το ενεργό ενδιαφέρον που επέδειξαν οι πολίτες γύρω από το ΚΙΝ.ΑΛ. ένα περιστασιακό φαινόμενο, και αυτό θα διασφαλιστεί από την επόμενη ημέρα και ειδικότερα θα σχετιστεί με το ποιος θα βρεθεί στα ηνία της παράταξης.

«Εάν θα είναι μια ηγεσία που θα προχωρήσει την παράταξη με προοδευτικό στόχο, κοντά στις λαϊκές δυνάμεις, με μεταρρυθμιστικές προτάσεις που θα αγκαλιάσει πραγματικά και ευρύτερα στρώματα», παρατήρησε.

«Βέβαια ο ίδιος θα ήθελα ένα καλύτερο αποτέλεσμα, αλλά έτσι είναι πάντα η πολιτική» αλλά ξεκαθάρισε πως «είμαστε στον δεύτερο γύρο και θα το παλέψουμε».

Ο πρώην πρωθυπουργός δεν δίστασε να απαντήσει σε ερώτηση σχετικά με την περίπτωση συνεργασίας με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. «Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θέλει εμένα. Ως Πρόεδρος του Κινήματος είναι σίγουρο ότι θα επαναπατρίσω όχι μόνο αυτούς που είναι ήδη στον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά θα πάρω και πολύ μεγάλο αριθμό προοδευτικών πολιτών που θα μπορούσαν να πάνε προς τον ΣΥΡΙΖΑ», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Τέλος, ο κ. Παπανδρέου έκανε γνωστό πως σε περίπτωση με εκλογής του δεν τίθεται θέμα μη υποστήριξης στον νέο πρόεδρο του ΚΙΝ.ΑΛ. «Εγώ θα παλεύω για τις αρχές μου σε κάθε μετερίζι», είπε.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

«Εξαιρετικά επικίνδυνη» η κρίση στην Ουκρανία λέει η Ψάκι

«Πράσινο φως» για την ίδρυση Μουσείου Εναλίων Αρχαιοτήτων Πειραιά

Τζανακόπουλος: Όσο το δυνατόν γρηγορότερα γίνουν εκλογές τόσο το καλύτερο

Σομαλία: Η Αλ Σαμπάαμπ ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση στο Μογκαντίσου

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα