ΑΘΗΝΑ
13:52
|
01.07.2024
Οι γιατροί του Εθνικού Συστήματος Υγείας (NHS) καταγγέλλουν ότι ακυρώθηκαν 13.061 προγραμματισμένες επεμβάσεις του μήνες Οκτώβριο-Νοέμβριο ως συνέπεια των αναγκών της πανδημίας.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Δραματική παραμένει η κατάσταση στα δημόσια νοσοκομεία του Ηνωμένου Βασιλείου λόγω της υγειονομικής κρίσης και των αυξημένων αναγκών για τη νοσηλεία ασθενών με τη νόσο Covid-19.

Οι γιατροί του Εθνικού Συστήματος Υγείας (NHS) του Ηνωμένου Βασιλείου αποκάλυψαν ότι τουλάχιστον 13.000 χειρουργικές επεμβάσεις ακυρώθηκαν μέσα σε δύο μήνες εξαιτίας των έκτακτων αναγκών των νοσοκομείων, των ελλείψεων και του κινδύνου μετάδοσης του κορονοϊού στους ασθενείς. Σύμφωνα με τα στοιχεία που συγκέντρωσε ο βρετανικός ιατρικός σύλλογος A&E τους μήνες Οκτώβριο και Νοέμβριο ακυρώθηκαν συνολικά 13.061 χειρουργικές επεμβάσεις εξαιτίας ελλείψεων σε κλίνες και προσωπικό στα νοσοκομεία της χώρας.

Ωστόσο, όπως σημειώνει σε δημοσίευμά του ο βρετανικός «Γκάρντιαν» (Guardian) οι ακυρώσεις σημειώθηκαν μόλις σε 40 από τα εκατοντάδες νοσοκομεία του Ηνωμένου Βασιλείου. Ο αντιπρόεδρος της Βασιλικής Ένωσης Επείγουσας Ιατρικής (RCEM), δρ. Έιντριαν Μπόιλ, δήλωσε ότι τα στοιχεία αυτά «αποτελούν μια θλιβερή προειδοποίηση για το τι μπορεί να συμβεί τους επόμενους μήνες». Ο ίδιος σημείωσε ότι σχεδόν το σύνολο των μονάδων του ΕΣΥ βρίσκεται στο «χείλος μιας κρίσης» καθώς είναι αδύνατο να παράσχουν έγκαιρη ιατρική βοήθεια στον συνεχώς αυξανόμενο αριθμό ασθενών. «Ο τομέας περίθαλψης επειγόντων περιστατικών καταρρέει και αυτό επηρεάζει και εκτροχιάζει την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας, πράγμα που σημαίνει ότι θα καθυστερούν οι χειρουργικές επεμβάσεις για ασθενείς με σοβαρές παθήσεις», τόνισε ο δρ. Έιντριαν Μπόιλ.

Ακόμη και πριν από την εμφάνιση της μετάλλαξης «Όμικρον» του νέου κορονοϊού, η οποία εντοπίστηκε στη Βρετανία πριν από δύο εβδομάδες, ο καθηγητής Ιατρικής, δρ. Κρις Γουίτι είχε προειδοποιήσει ότι αυτός ο χειμώνας «θα είναι εξαιρετικά δύσκολος και θα δοκιμάσει εκ νέου τις αντοχές του ΕΣΥ καθώς ο αριθμός των μολύνσεων με Covid παραμένει ανησυχητικά υψηλός». Πάντως και ο πρόεδρος της Βασιλικής Ένωσης Χειρουργών Αγγλίας, καθηγητής Νιλ Μόρτενσεν, χαρακτήρισε την ακύρωση 13.000 χειρουργείων σε δύο μήνες ως μια «άκρως ανησυχητική εξέλιξη».

Πηγή: The Guardian

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Οι περίεργες υποψηφιότητες στο ΠΑΣΟΚ και τα γνωστά κέντρα

Στο νοσοκομείο με έμφραγμα ο Αλέκος Φλαμπουράρης

Συναγερμός και 112 για πυρκαγιά στη Χίο-Φωτιά στην Αντιμάχεια της Κω

Στη Μόσχα ο Κάνιε Γουέστ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα