ΑΘΗΝΑ
23:15
|
30.04.2024
Ο Τούρκος πρόεδρος δήλωσε πως δεν αναγνωρίζει τις ευρωπαϊκές αποφάσεις που ζητούν την απελευθέρωση των Οσμάν Καβάλα και Σελαχατίν Ντεμιρτάς.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μιλώντας σε δημοσιογράφους στο αεροπλάνο με το οποίο επέστρεψε από την Ντόχα του Κατάρ δήλωσε πως δεν αναγνωρίζει τις ευρωπαϊκές αποφάσεις που ζητούν την απελευθέρωση του ακτιβιστή και φιλάνθρωπου Οσμάν Καβαλά και του Κούρδου αριστερού πολιτικού Σελαχατίν Ντεμιρτάς, καθώς και τη συμμόρφωση της Άγκυρας προς τις αποφάσεις των τουρκικών δικαστηρίων γι’ αυτούς.

Ειδικότερα, σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο NTV, ο Ερντογάν φέρεται να δήλωσε πως οι ευρωπαϊκές αποφάσεις τόσο για τον Καβάλα όσο και για τον Ντεμιρτάς είναι «άκυρες» για την Τουρκία.

Την περασμένη εβδομάδα το Συμβούλιο της Ευρώπης γνωστοποίησε στην Τουρκία ότι ετοιμάζει σε βάρος της «διαδικασίες επί παραβάσει» επειδή δεν αποφυλάκισε τον Καβάλα, μια κίνηση που μπορεί να οδηγήσει στην αναστολή της συμμετοχής της Άγκυρας στον εν λόγω οργανισμό για τα ανθρώπινα δικαιώματα. Κάλεσε επίσης έντονα την Τουρκία να απελευθερώσει τον Ντεμιρτάς.

Το ίδιο τηλεοπτικό δίκτυο μετέδωσε επίσης πως ο Τούρκος πρόεδρος είπε ότι η Τουρκία θα μειώσει τον πληθωρισμό και την αστάθεια των συναλλαγματικών ισοτιμιών μέσω χαμηλών επιτοκίων, ενώ απέδωσε επίσης την άνοδο των τιμών σε συσσώρευση αποθεμάτων και απείλησε να επιβάλει περισσότερο αυστηρές ποινές.

«Πιστεύω ότι θα απωθήσουμε αυτές τις επιθέσεις στο νόμισμα. Όπως λέω πάντα, αν θέλει ο Θεός κι αυτό θα μας προσπεράσει. Ας το ξέρουν όλοι αυτό», δήλωσε ο Ερντογάν, σύμφωνα με το NTV.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Φοιτητές κατέλαβαν και το Χάμιλτον Χολ του πανεπιστημίου Κολούμπια στη Ν.Υόρκη

Ενδοπαλαιστινιακές συνομιλίες συμφιλίωσης στο Πεκίνο

Ο Τραμπ μαλώνει τον Νετανιάχου ξανά για τις επιθέσεις της Χαμάς και τον πόλεμο στη Γάζα

Φάμελλος: Ο Μητσοτάκης να αποβάλλει από την κυβέρνηση τον Βαρτζόπουλο

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα