ΑΘΗΝΑ
12:05
|
29.06.2024
«Δεν πήρε το όπλο να τη πυροβολήσει αλλά τη σκότωσε με αυτά τα σκευάσματα», είπε μεταξύ άλλων ο σύζυγος του θύματος.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Με άλλη μία συγκλονιστική κατάθεση, του συζύγου ενός από τα θύματα του ψευτογιατρού, καρκινοπαθή που εμπιστεύτηκε τον 48χρονο και δυστυχώς έχασε τη μάχη για τη ζωή, συνεχίστηκε σήμερα η δίκη του διαβόητου «Dr. Κόντου». 

Ο μάρτυρας περιέγραψε με τα πιο μελανά χρώματα τον Γολγοθά που υπέμεινε η γυναίκα του, έχοντας εξαπατηθεί απόλυτα από τον κατηγορούμενο, με αποτέλεσμα η ασθένεια να προχωρήσει σε στάδιο που πλέον δεν μπορούσε να ιαθεί, ενώ αναφέρθηκε και στα χρήματα που απέσπασε από το θύμα του ο 48χρονος.

Εκείνη πίστευε πως έπαιρνε μία εναλλακτική θεραπεία η οποία θα την γιάτρευε. Το αποτέλεσμα ήταν να φτάσει από τα 65 κιλά στα 45 και μετά από ενάμιση χρόνο, που την «κούραρε» ο «ψευτογιατρός» να καταλήξει μετά από φρικτούς πόνους.

Η γυναίκα γνώρισε τον επονομαζόμενο «Dr. Konto» στην Εκκλησία μέσω μίας φίλης της και του ιερέα ο οποίος επίσης έπασχε από καρκίνο.

«Ο ιερέας της είπε υπάρχει άλλος τρόπος, ένας γιατρός από την Ελβετία, θα σε αναλάβει και δε θα χρειαστεί να κάνεις χημειοθεραπείες» κατέθεσε ο σύζυγος της στο δικαστήριο.

«Είχα ένα ποσό στο σπίτι, 30 χιλ. δολάρια. Το ήξερε μόνο ο γιος μου και τον πίεσε η σύζυγος μου μέχρι που αναγκάστηκε και της είπε “πάρτα εκεί είναι”. Ο κατηγορούμενος πρότεινε να κάνει ενέσεις αρτεμισίνης. Κάθε Κυριακή πήγαινε στην Εκκλησία και τον συναντούσε, της χάρισε και μία Καινή Διαθήκη. Της έδινε βότανα, τις ενέσεις δεν ξέρω αν τις έκανε, αλλά τα λεφτά έκαναν “φτερά”. Η σύζυγος μου έχασε πολύτιμο χρόνο και τελικά πέθανε» κατέθεσε ο μάρτυρας, ο οποίος ανέφερε πως όταν τελικά η γυναίκα του πείστηκε να επισκεφθεί γιατρό και να κάνει βιοψία έμαθε πως είχε τρεις όγκους σε προχωρημένο στάδιο.

«Δεν μπορούσα να αντέξω το γεγονός ότι δεν ήταν γιατρός και το έπαιζε γιατρός. Αυτό με σκότωνε αλλά δεν μπορούσα να το αποδείξω. Κάποια στιγμή είπα στο γιο μου να έρθει από την Αμερική να δει τη μητέρα του. Εκείνος την έπεισε να πάνε στο “Σωτηρία”. Έκανε εξετάσεις και είχε πλέον όλο το σώμα της μεταστάσεις μέχρι και τον εγκέφαλο και εκείνη έπαιρνε τα βότανα και τις σταγόνες κάνναβης. Πήγαμε στο γιατρό αλλά είχαμε χάσει το τρένο. Πίστεψε σε ένα απατεώνα που της πήρε τη ζωή. Δε πήρε το όπλο να τη πυροβολήσει αλλά τη σκότωσε με αυτά τα σκευάσματα.

Ας ζήταγε τα 30 χιλιάδες ευρώ από εμένα θα του τα έδινα και θα την πήγαινα στους γιατρούς. Θα ζούσε ήταν δεύτερο στάδιο, υπόθεση ρουτίνας. Αυτή η πειθώ που είχε, δεν ξέρω τι χάρισμα είναι αυτό. Έχει μυαλό αλλά ας το χρησιμοποιούσε για το καλό της κοινωνίας. Ας έλεγε ότι δεν είναι γιατρός, ότι είναι βοτανολόγος. Αν η γυναίκα ήξερε ότι δεν είναι γιατρός θα τον είχε πυροβολήσει. Την κορόιδεψε. Έδινε ψεύτικες ελπίδες σε έναν άνθρωπο που πέθαινε. Τα ζω ξανά πηγαίνω στον τάφο της και της λέω ότι είχε να κάνει με έναν απατεώνα. Για μια χούφτα λεφτά δεν μπορείς να παίζεις με την αγωνία ενός ανθρώπου, που νοσεί», τόνισε ο μάρτυρας στο δικαστήριο, όντας ιδιαίτερα φορτισμένος.

Πηγές: Dikastiko.gr, ΕΡΤ, Το Βήμα

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Κλειστός ο Εθνικός Κήπος λόγω ανέμων και του φόβου για πυρκαγιά

Νέα Καληδονία: Παράταση της απαγόρευσης κυκλοφορίας λόγω εκλογών

Europride Θεσσαλονίκη: Ολοκληρώνεται σήμερα με την παρέλαση Υπερηφάνειας

Φωτιά στην Κερατέα-Εκκενώνονται δύο οικισμοί (upd)

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα