ΑΘΗΝΑ
04:54
|
24.04.2024
Το ΜέΡΑ25 καταγγέλλει τις τραγικές ελλείψεις στις ΜΕΘ και ζητά απαντήσεις για πληροφορίες που αφορούν την ευνοϊκή μεταχείριση «επωνύμων» ασθενών.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ερώτηση προς τον υπουργό Υγείας Θάνο Πλεύρη για την ανεπαρκή νοσηλεία ασθενών από κορονοϊό εξαιτίας των τραγικών ελλείψεων σε ΜΕΘ και ιατρο-νοσηλευτικό προσωπικό κατέθεσε σήμερα η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΜέΡΑ25.

Στην ερώτηση του ΜέΡΑ25 καταγγέλλεται η ανεπαρκής διαχείριση της υγειονομικής κρίσης εν μέσω πανδημίας από την κυβέρνηση και υποστηρίζεται πως η ευθύνη «βαρύνει αποκλειστικά την πολιτική ηγεσία της χώρας και κανέναν άλλο».

Αναφέρει «απολύτως τραγικές τριτοκοσμικές συνθήκες» στο Εθνικό Σύστημα Υγείας φέρνοντας ως παράδειγμα τον υψηλό αριθμό θανάτων και διασωλήνωσης ασθενών. Καταγγέλλει επίσης πως καθημερινά (και σύμφωνα με στοιχεία της ΟΕΝΓΕ) υπάρχουν πάνω από 100 βαριά νοσούντες ασθενείς παραμένουν εκτός ΜΕΘ ενώ στηλιτεύει τις πληροφορίες για ευνοϊκή μεταχείριση και καλύτερη τύχη «επώνυμων» ασθενών, οι οποίοι βρίσκουν άμεσα θέση σε ΜΕΘ τη στιγμή που άλλοι ασθενείς περιμένουν στους κοινούς θαλάμους μέχρι να έρθει η σειρά τους (εφόσον παραμείνουν, ως τότε, ζωντανοί).

Επισημαίνει επίσης πως «η κυβέρνηση σφυρίζει αδιάφορα, πετώντας το μπαλάκι της ευθύνης στους μη εμβολιασμένους και επιβάλλοντας πρόστιμα, αντί να δράσει τάχιστα για να σώσει όσους θα νοσήσουν βαριά από εδώ και πέρα. Αντί να σπεύσει να πράξει τα δέοντα με γενναίες επενδύσεις στον τομέα της υγείας , περικόπτει την κρατική χρηματοδότηση του 2022 για τα νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας κατά 279 εκατομμύρια ευρώ».

Το ΜέΡΑ25 ρωτά ειδικότερα τον υπουργό τα ακόλουθα:

  • Πόσοι θάνατοι από τους 18.500 αφορούν διασωληνωμένους εκτός ΜΕΘ ασθενείς από την αρχή της πανδημίας; Θα δώσετε τα συγκεκριμένα στοιχεία στη δημοσιότητα;
  • Πως δικαιολογείτε την ύπαρξη διασωληνωμένων ασθενών εκτός ΜΕΘ από τη στιγμή που ισχυρίζεστε πως οι διαθέσιμες ΜΕΘ πλησιάζουν τις 1.300 ενώ οι ασθενείς σε αυτές είναι πολύ λιγότεροι;
  • Ισχύει ότι η χώρα μας είναι 7 φορές πάνω από τον παγκόσμιο μέσο όρο σε θανάτους λόγω covid;
  • Γιατί αρνείστε την επίταξη του ιδιωτικού τομέα υγείας;
  • Πόσες ακόμα εκατόμβες ασθενών αντέχει η χώρα μας;
  • Γιατί μειώθηκε η κρατική χρηματοδότηση των νοσοκομείων και των Κέντρων Υγείας;
  • Γιατί κάποιοι ασθενείς βρίσκουν άμεσα θέση σε ΜΕΘ ενώ άλλοι αφήνονται στην μοίρα τους νοσηλευόμενοι σε κοινούς θαλάμους;
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Το μήνυμα του εκπροσώπου της Χαμάς για τις 200 μέρες πολέμου

Εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο Ιωαννίνων μετέτρεψαν απογευματινό χειρουργείο σε πρωινό και δωρεάν

Ο Χάρισον Φορντ υπέρ των νέων που διαδηλώνουν στις ΗΠΑ

Πιέσεις ΟΗΕ και Συμβουλίου της Ευρώπης στο Λονδίνο για τις απελάσεις στη Ρουάντα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα