ΑΘΗΝΑ
11:36
|
24.04.2024
Ο σοσιαλδημοκράτης Όλαφ Σολτς εξελέγη Καγκελάριος από το Ομοσπονδιακό Κοινοβούλιο, με 395 ψήφους επί συνόλου 736 βουλευτών.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο σοσιαλδημοκράτης (SPD) Όλαφ Σολτς εξελέγη Καγκελάριος από το Ομοσπονδιακό Κοινοβούλιο, με 395 ψήφους επί συνόλου 736 βουλευτών. 

Για την εκλογή του απαιτούνταν 369 ψήφοι, ενώ, όπως φαίνεται από το αποτέλεσμα, δεν τον ψήφισαν 21 βουλευτές των κομμάτων που συνθέτουν τη νέα κυβέρνηση συνασπισμού (SPD, Πράσινοι, FDP). 

Ο νεοεκλεγείς Καγκελάριος θα μεταβεί στο Προεδρικό Ανάκτορο Βellevue προκειμένου να του ανατεθούν τα νέα του καθήκοντα από τον Ομοσπονδιακό Πρόεδρο, Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ. Αργότερα θα ορκιστούν και τα υπόλοιπα μέλη της νέας κυβέρνησης συνασπισμού.

germania-o-olaf-solts-exelegi-kagkelarios0
REUTERS/Fabrizio Bensch
germania-o-olaf-solts-exelegi-kagkelarios4
REUTERS/Annegret Hilse

Ο Όλαφ Σολτς είναι ο ένατος καγκελάριος της Γερμανίας μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Η κυβέρνησή του αναλαμβάνει την εξουσία με μεγάλες ελπίδες για τον εκσυγχρονισμό του πολυπληθέστερου έθνους της Ευρωπαϊκής Ένωσης και την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής, ενώ παράλληλα αντιμετωπίζει την άμεση πρόκληση να χειριστεί τη δυσκολότερη ίσως φάση της Γερμανίας μεταπολεμικά, λόγω της πανδημίας του κορονοϊού Covid-19.

Πηγές: Reuters

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Φλέσσα: Τα παιδιά στα Τέμπη τα σκοτώσαμε όλοι και όλες μαζί

Για να μην κλείσει, το «Αλεξάνδρα», το τελευταίο σινεμά της Καλλιθέας

Κάλπες στη Βόρεια Μακεδονία και στο βάθος η ευρωπαϊκή πορεία

Μεσσηνίας Χρυσόστομος: Δεν κλείνει με τη συνάντηση Ιερώνυμου-Μητσοτάκη το ζήτημα «ομόφυλα ζευγάρια»

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα