ΑΘΗΝΑ
21:31
|
29.09.2024
Ο Βρετανός πρωθυπουργός ενθάρρυνε την επαναφορά της τηλεργασίας από την Δευτέρα, όπου αυτό είναι εφικτό, και τη χρήση μάσκας σε κλειστούς χώρους.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

 Μέτρα από το λεγόμενο «εναλλακτικό σχέδιο Β» που προβλέπει μεταξύ άλλων επέκταση της χρήσης μάσκας και εκτεταμένη τηλεργασία επαναφέρει ενόψει γιορτών ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον.

Επικαλέστηκε ως αφορμή τη νέα μετάλλαξη «Όμικρον» και τον εντεινόμενο αριθμό νέων κρουσμάτων και νοσηλείας ασθενών.

Ο πρωθυπουργός πρότεινε από την ερχόμενη Δευτέρα στην Αγγλία, όπου είναι εφικτό, να επανέλθει η τηλεργασία. Ζήτησε επίσης χρήση της μάσκας σε θέατρα και κινηματογράφους με εξαίρεση χώρους αθλητισμού και εστίασης.

Υποστήριξε πως ήταν απαραίτητο να προχωρήσουμε στο plan b «για να αγοράσουμε χρόνο για το σύστημα Υγείας και να μάθουμε περισσότερα για το νέο στέλεχος».

Τόνισε δε πως «έχει γίνει όλο και πιο ξεκάθαρο ότι η Όμικρον αναπτύσσεται πολύ πιο γρήγορα από την προηγούμενη μετάλλαξη Δέλτα και εξαπλώνεται γρήγορα σε όλο τον κόσμο».

Ενθάρρρυνε επίσης την πραγματοποίηση τρίτης, αναμνηστικής δόσης στον ενήλικο πληθυσμό αλλά και τη χρήση καθημερινών τεστ για τον περιορισμό μετάδοσης κρουσμάτων.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Δήλωση Υεμένης για πλήγμα στο αεροδρόμιο Μπεν Γκουριόν κατά την προσγείωση του Νετανιάχου

Ο πασιφιστής επαναστάτης των βοηθητικών προβλημάτων

Κασσσελάκης: Δεν ήλθε το τέλος του ΣΥΡΙΖΑ

Το επικαιροποιημένο πυρηνικό δόγμα της Ρωσίας επισημοποιείται

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα