ΑΘΗΝΑ
04:07
|
27.04.2024
Ο κίνδυνος να μετατραπεί σε διαμερίσματα φαντάζει πολύ πιθανός.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το στένσιλ που χρησιμοποίησε για τη διάσημη τοιχογραφία του στην πρόσοψη του σωφρωνιστικού καταστήματος που φυλακίστηκε ο Όσκαρ Ουάιλντ, σκοπεύει να διαθέσει προς πώληση ο διάσημος καλλιτέχνης δρόμου προκειμένου να συγκεντρώσει 13,3 εκατομμύρια δολάρια να σωθεί το κτίριο από την εκποίηση και να μετατραπεί σε κέντρο τέχνης.

Η φυλακή Reading Gaol είναι προς πώληση από το 2019 και χωρίς μια καλύτερη προσφορά, ο κίνδυνος να μετατραπεί σε διαμερίσματα φαντάζει πολύ πιθανός.

Στο ιστορικό κτίριο που βρίσκεται περίπου 60 χιλιόμετρα δυτικά του Λονδίνου, βρέθηκε φυλακισμένος ο Όσκαρ Ουάιλντ μεταξύ 1895 και 1897, κατηγορούμενος για «βαριά ασέλγεια», μετά την ανακάλυψη της σχέσης του με τον λόρδο Άλφρεντ Ντάγκλας και εκεί έγραψε το διάσημο ποίημά του «Ballad of Reading Gaol».

Το κτίριο που έχει χαρακτηριστεί ως μνημείο πολιτιστικής κληρονομιάς των ΛΟΑΤ έκλεισε τον Δεκέμβριο του 2013 με απόφαση του υπουργείου Δικαιοσύνης και ο χώρος βγήκε προς αγορά. Τον Μάρτιο το δημοτικό συμβούλιο της περιοχής υπέβαλε προσφορά ύψους 3,4 εκατομμυρίων δολαρίων προκειμένου να αγοράσει το κτίριο και να το μετατρέψει σε κόμβο τεχνών, κληρονομιάς και πολιτισμού, αλλά το υπουργείο την απέρριψε ως πολύ χαμηλή.

Ο Baksy προσφέρεται να πουλήσει το στένσιλ που χρησιμοποίησε για να ζωγραφίσει την τοιχογραφία στην πρόσοψη του διάσημου κτιρίου η οποία απεικονίζει έναν κρατούμενο να σκαρφαλώνει σε ένα σχοινί από σεντόνια με μια γραφομηχανή ως βάρος στο κάτω μέρος, προκειμένου να κατατεθεί μια βελτιωμένη προσφορά και να σωθεί το ιστορικό μνημείο.

Με πληροφορίες από artnet.com

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πασχαλινή έκθεση στο Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο

Disiecta Membra #10: Ας μιλήσουμε για κβαντική βαρύτητα

Νέος γύρος ελληνοτουρκικών συνομιλιών στην Κωνσταντινούπολη

The Old Oak: A symbol of endurance

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα