ΑΘΗΝΑ
08:10
|
26.05.2024
Το Ιράν και το πυρηνικό του πρόγραμμα θα τεθούν,ξανά, στο επίκεντρο συνάντησης των υπουργών Άμυνας ΗΠΑ-Ισραήλ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το Πεντάγωνο αναμένεται να επισκεφθεί αργότερα απόψε ο Ισραηλινός υπουργός Άμυνας, Μπένι Γκαντς,  σε μία προσπάθεια να αυξήσει την πίεση στις ΗΠΑ για σκληρότερες κυρώσεις ακόμη και απειλές για επιχειρήσεις σε βάρος του Ιράν με αφορμή το πυρηνικό, βαλλιστικό του πρόγραμμα και την αυξημένη γεωπολιτική περιφερειακή επιρροή της Τεχεράνης.

Η επίσκεψη του Γκαντς στο Πεντάγωνο και η συνάντησή του με τον 68χρονο Αμερικανό ομόλογό του, ε.α. στρατηγό Λόιντ Όστιν, θα γίνει μερικές ώρες μετά τις αποκλειστικές πληροφορίες του πρακτορείου Ρόιτερς πως οι υπουργοί Άμυνας αμφοτέρων χωρών θα συζητήσουν μεταξύ άλλων για πιθανά κοινά στρατιωτικά γυμνάσια με στόχο την αντιμετώπιση πιθανώς του «χειρότερου σεναρίου» σε σχέση με το Ιράν που θα επιδιώκει την καταστροφή ιρανικών πυρηνικών εγκαταστάσεων σε περίπτωση που αποτύχει η διπλωματία «και εάν το ζητήσουν και άλλες χώρες».  Είναι ωστόσο φανερό ένα τέτοιο σχέδιο είναι πολλαπλώς επικίνδυνο…

Σε κάθε περίπτωση σήμερα ο εκπρόσωπος Τύπου του αμερικανικού υπουργείου Άμυνας ερωτηθείς σχετικά αρκέστηκε να δηλώσει πως ο Ισραηλινός υπουργός θα συζητήσει με τον Αμερικανό ομόλογό του Λόιντ Όστιν «κοινές ανησυχίες για το Ιράν».  Συμπλήρωσε δε πως οι δύο χώρες κάνουν συχνά «γυμνάσια ρουτίνας».

Στις 25 Οκτώβρη ανώτεροι αξιωματούχοι του Πενταγώνου είχαν ενημερώσει τον σύμβουλο Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ Τζέικ Σάλιβαν σε σχέση με τις στρατιωτικές επιλογές που έχουν οι ΗΠΑ ώστε να αποτραπεί το ενδεχόμενο απόκτησης πυρηνικών όπλων από το Ιράν.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Φιλιππίνες: Νεός Σταθμός επιτήρησης κοντά στην Ταϊβάν. Εντείνεται η στρατιωτικοποίηση

ΕΣΣΔ: Το φεμινιστικό κίνημα εντός του Κομμουνιστικού Κόμματος

Ερντογάν: Θα συνεχιστεί η πίεση προς το Ισραήλ εώς ότου τερματίσει τον πόλεμο

Δημοσκόπηση GPO: Τα ποσοστά των κομμάτων και ο αντίπαλος του Μητσοτάκη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα