ΑΘΗΝΑ
23:15
|
01.05.2024
Οι κινήσεις του πλοίου προκάλεσαν την αντίδραση των ρωσικών μυστικών υπηρεσιών οι οποίες αντιμετωπίστηκαν περιπου σαν «ακατανόητες» από το Κίεβο.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Πλοίο του ουκρανικού πολεμικού ναυτικού, με την ονομασία Donbass, που κινήθηκε αρχικά με κατεύθυνση τα ρωσικά εγχώρια ύδατα ανοικτά της Χερσονήσου Κριμαίας αγνοώντας τις ρωσικές προειδοποιήσεις να οπισθοχωρήσει, έκανε το αναπόφευκτο: Έκανε τελικά στροφή και απομακρύνθηκε από το θαλάσσιο χώρο της Ρωσίας σταματώντας εγκαίρως ένα μικρής διάρκειας ριψοκίνδυνο παιχνίδι «γάτας- ποντικού» σε μία παρατεταμένη περίοδο έντασης στις ρωσο-ουκρανικές σχέσεις.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε απόψε η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας της Ρωσικής Ομοσπονδίας (FSB) καταγράφεται το περιστατικό με ώρα έναρξης σήμερα στις 9.29 π.μ. τονίζοντας πως το πλοίο Ντονμπάς αναχώρησε από το λιμάνι της Μαριούπολης και άρχισε να κατευθύνεται προς τον πορθμό του Κερτς (που ενώνει τον Εύξεινο Πόντο με την Αζοφική Θάλασσα).

Σημείωσε πως το σκάφος σε απόσταση 18 ναυτικών μιλίων από τον Πορθμό Κερτς δεν συμμορφώθηκε προς τις εντολές να αλλάξει πορεία  επισημαίνοντας πως «οι ενέργειες αυτές θέτουν απειλή για την ασφάλεια της ναυσιπλοΐας» στην περιοχή.

Το ρωσικό πρακτορείο Σπούτνικ μετέδωσε ανακοίνωση του ουκρανικού υπουργείου Άμυνας που ανέφερε πως το ουκρανικό σκάφος «νόμιμα έπλεε στην Αζοφική Θάλασσα» χαρακτηρίζοντας «πολύ παράξενο το γεγονός πως οι ρωσικές μυστικές υπηρεσίες είδαν ως απειλή ένα σκάφος έρευας και διάσωσης, χωρίς όπλα». Η Αζοφική Θάλασσα στην ανακοίνωση του ουκρανικού υπουργείου αναφέρεται ως «μοιρασμένη θαλάσσια περιοχή στην οποία βρισκόμαστε νόμιμα».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ο Γκαλεάνο στο Σικάγο, η Εργατική Πρωτομαγιά και κυνηγετικές ιστορίες για εργάτες

Φοιτητές κατέλαβαν και το Χάμιλτον Χολ του πανεπιστημίου Κολούμπια στη Ν.Υόρκη

Ενδοπαλαιστινιακές συνομιλίες συμφιλίωσης στο Πεκίνο

Ο Τραμπ μαλώνει τον Νετανιάχου ξανά για τις επιθέσεις της Χαμάς και τον πόλεμο στη Γάζα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα