ΑΘΗΝΑ
22:11
|
22.05.2022
Στρατεύματα έχουν αναπτύξει στην περιοχή η Βρετανία και η Εσθονία.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η κυβέρνηση της Τσεχίας ενέκρινε την Τετάρτη σχέδιο για την ανάπτυξη 150 στρατιωτών στην Πολωνία για να συμβάλλουν στη φύλαξη των συνόρων με τη Λευκορωσία, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Άμυνας Λουμπομίρ Μετνάρ.

Η απόφαση μένει να εγκριθεί από το κοινοβούλιο της χώρας, κάτι που αναμένεται να συμβεί έως το τέλος της επόμενης εβδομάδας. Οι Τσέχοι στρατιώτες των οποίων η εντολή για παραμονή στα σύνορα Πολωνίας – Λευκορωσίας έχει διάρκεια 180 ημερών, θα προστεθούν σε στρατεύματα που έχουν αναπτύξει στην περιοχή η Βρετανία και η Εσθονία. Να σημειωθεί ότι η Τσεχία συμμετέχει, μαζί με την Ουγγαρία, τη Σλοβακία και την Πολωνία, στη λεγόμενη ομάδα του Βίσεγκραντ.

Η κυβέρνηση της Πολωνίας και η Ευρωπαϊκή Ένωση κατηγορούν τις αρχές της Λευκορωσίας ότι κατευθύνουν χιλιάδες μετανάστες και πρόσφυγες από τη Μέση Ανατολή στα σύνορά και τους χρησιμοποιούν ως πιόνια, εξαπατώντας τους να προσπαθήσουν να εισέλθουν στην Πολωνία, τη Λιθουανία και τη Λετονία για να αποσταθεροποιήσουν ολόκληρη την ΕΕ.

«Η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν μπορεί να το ανεχθεί αυτό», δήλωσε ο Τσέχος υπουργός Εξωτερικών Γιάκουμπ Κούλχανεκ, προσθέτοντας ότι δεν αποκλείεται να επιβληθούν περισσότερες κυρώσεις κατά της Λευκορωσίας.

Από την πλευρά της Λευκορωσίας την περασμένη εβδομάδα το υπουργείο Εξωτερικών είχε προαναγγείλει πως δεν θα μείνει με σταυρωμένα χέρια μπροστά στις κυρώσεις. «Έχουμε πει κατ’ επανάληψη πως όλα τα μη φιλικά βήματα κατά της Λευκορωσίας θα ακολουθηθούν από κατάλληλα μέτρα απόκρισης. Ο νέος γύρος κυρώσεων δεν είναι εξαίρεση», ανέφερε η σχετική ανακοίνωση.

Πηγή: Associated Press

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Οι Χούθι δεν είναι ενάντια στην επέκταση της εκεχειρίας στην Υεμένη

Η Ουκρανία αποσύρεται από πολλές συμφωνίες της ΚΑΚ

Ηλιόπουλος: «Επικοινωνιακή φούσκα» τα μέτρα για το ρεύμα

Ιράν: Αξιωματικός δολοφονήθηκε στην Τεχεράνη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα