ΑΘΗΝΑ
08:49
|
21.05.2024
Η σύνθεση της κυβέρνησης θα ανακοινωθεί αύριο Σάββατο και θα ακολουθήσει η παροχή ψήφου εμπιστοσύνης από τη Βουλή, τη Δευτέρα (13/12).
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το νέο, κεντρώο κόμμα «Συνεχίζουμε την αλλαγή» (PP), που ήρθε πρώτο σε ψήφους στις τελευταίες κοινοβουλευτικές εκλογές της Βουλγαρίας, ανακοίνωσε απόψε (Παρασκευή, 10/12) ότι κατέληξε σε συμφωνία με άλλα τρία κόμματα για τον σχηματισμό κυβέρνησης, γεγονός που σηματοδοτεί το τέλος μιας μακράς περιόδου πολιτικής αστάθειας στη Βουλγαρία.

«Η συμφωνία μόλις υπογράφηκε από όλους τους εταίρους του (κυβερνητικού) συνασπισμού», ανέφερε ο Κίριλ Πέτκοφ, 41 ετών, ο συνιδρυτής του κόμματος και υποψήφιος για τη θέση του πρωθυπουργού.

«Είναι η πρώτη φορά στη σύγχρονη ιστορία της Βουλγαρίας που συντάσσεται ένα τόσο λεπτομερές έγγραφο», εξήγησε, αναφερόμενος στη συμφωνία, έκτασης 140 σελίδων.

Η νέα κυβέρνηση σχηματίστηκε μετά από εβδομάδες συνομιλιών με άλλα τρία κόμματα της αντιπολίτευσης, το Βουλγαρικό Σοσιαλιστικό Κόμμα (ΒSP), το κεντροδεξιό-λαϊκιστικό κόμμα «Υπάρχει τέτοιος λαός» του πρώην τηλεπαρουσιαστή και καλλιτέχνη Σλάβι Τριφόνοφ και τον φιλοευρωπαϊκό συνασπισμό «Δημοκρατική Βουλγαρία».

Η σύνθεση της κυβέρνησης θα ανακοινωθεί αύριο Σάββατο και θα ακολουθήσει η παροχή ψήφου εμπιστοσύνης από τη Βουλή, τη Δευτέρα (13/12).

Με τη συμφωνία αυτή η Βουλγαρία φαίνεται να γυρίζει τη σελίδα του Μπόικο Μπορίσοφ, του πολιτικού που κυριάρχησε στην πολιτική ζωή σχεδόν επί μία δεκαετία, οι επικριτές του οποίου τον κατηγορούν για διαφθορά. 

Πηγές: The Sofia Globe

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Το Ιράν αποχαιρετά τον πρόεδρό του Εμπραχίμ Ραϊσί

Ευρωεκλογές: Συνεχίζονται οι περιοδείες των πολιτικών αρχηγών

Μερικές πρώτες σκέψεις για τον θάνατο του προέδρου του Ιράν

Τι είπε απόψε στο διάγγελμά του ο Νετανιάχου για το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα