ΑΘΗΝΑ
23:48
|
30.04.2024
Ο κιμπορντίστας του θρυλικού ποπ γκρουπ της δεκαετίας του ’80 ήταν 61 ετών. «Εκείνη την εποχή ήμασταν μονάχα τρεις γκέι που ξεκινήσαμε ένα συγκρότημα».
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σε ηλικία 61 ετών έφυγε από τη ζωή ο Στιβ Μπρόνσκι, συνιδρυτής και κιμπορντίστας του δημοφιλούς τη δεκαετία του ’80 βρετανικού συγκροτήματος της ποπ, Bronski Beat.

Ο Μπρόνσκι γεννήθηκε στη Γλασκώβη και το πραγματικό του όνομα ήταν Στιβ Φόρεστ. Σχημάτισε τους Bronski Beat το 1983 μαζί με τον τραγουδιστή Τζίμι Σάμερβιλ και τον μουσικό Λάρι Σταϊνμπάτσεκ.

Κατά τη διάρκεια της πορείας τους έφτασαν πολλές φορές στο Top10 των βρετανικών τσαρτς. Ήταν από τα πρώτα ανοιχτά γκέι συγκροτήματα και μία από τις κορυφαίες επιτυχίες τους ήταν ο «ύμνος» της γκέι κοινότητας «Smalltown Boy» καθώς και η διασκευή του «I Feel Love» της Ντόνα Σάμερ. 

«Λυπάμαι που ακούω ότι ο Στιβ πέθανε. Ήταν ένας ταλαντούχος και πολύ μελωδικός άνθρωπος», έγραψε στο Twitter ο Σάμερβιλ, ο οποίος στην πορεία άφησε τους Bronski Beat και σχημάτισε τους Communards. «H συνεργασία μαζί του άλλαξε τη ζωή μας και άγγιξε τόσες άλλες ζωές», πρόσθεσε ο Βρετανός τραγουδιστής.

Το 2018 σε συνέντευξή στον βρετανικό «Γκάρντιαν» (Guardian) ο Στιβ Μπρόνσκι είχε πει: «Εκείνη την εποχή ήμασταν μονάχα τρεις γκέι που ξεκινήσαμε ένα συγκρότημα. Δεν αισθανόμασταν κομμάτι κάποιου κινήματος». «Φυσικά, αποκαλύφθηκε πολλά χρόνια αργότερα ότι τότε υπήρχαν πολλοί περισσότεροι γκέι καλλιτέχνες από ό,τι το κοινό πίστευε», είχε προσθέσει.

Το πρώτο τους άλμπουμ με τον τίτλο «Age of Consent» (Ηλικία Συναίνεσης) κυκλοφόρησε το 1984. Αναφερόταν στις τελείως διαφορετικές ηλικίες συναίνεσης για τη σεξουαλική συνεύρεση των ετερόφυλων σε σχέση με τα ομόφυλα ζευγάρια.

Οι Bronski Beat συνέχισαν να γράφουν μουσική τις δεκαετίες του 1980 και του 1990 και το 2017 κυκλοφόρησε ένα νέο άλμπουμ χωρίς τον Σταϊνμπάτσεκ, ο οποίος είχε πεθάνει.

Με πληροφορίες από BBC

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πέθανε ο ηθοποιός Μπράιαν ΜακΚάρντι

Σερβιτόροι εναντίον μαγείρων

SAVE ART: Κραυγή απόγνωσης από μαθητές & μαθήτριες του Μουσικού και Καλλιτεχνικού Σχολείου Θεσσαλονίκης

Τον Οκτώβριο του 2024 θα δικαστεί ο Ντεπαρτιέ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα