ΑΘΗΝΑ
10:48
|
18.05.2024
Ο τρίτος στην κατάταξη των εκλογών στο ΚΙΝΑΛ είπε πως «δεν διαμαρτύρεται γι’ αυτό αλλά το καταγράφει ως διαπίστωση».
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σχεδόν μία εβδομάδα μετά την πρώτη εσωκομματική κάλπη στο Κίνημα Αλλαγής ο Ανδρέας Λοβέρδος, ο οποίος δεν κατάφερε να περάσει στον δεύτερο γύρο της διαδικασίας, έδωσε εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη στον ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης Status 107.7 και υποστήριξε πως αν είχε εκλεγεί στην ηγεσία της παράταξης θα υπερδιπλασίαζε τα ποσοστά του κόμματος στις επόμενες εκλογές.

«Κοιτάξτε να δείτε , έχουμε δύο εκλογές, είναι επικίνδυνες. Μας δίνει ο λαός μια ευκαιρία, θα την πάρουμε; Εξαρτάται από τον πρόεδρο. Εγώ είχα πει ότι αν είμαι πρόεδρος, υπόσχομαι υπερδιπλασιασμό των δυνάμεών μας ή θα φύγω. Θα παραμερίσω να πάει κάποιος άλλος, να το πάει πιο καλά. Έχετε ακούσει κανέναν άλλον να το λέει αυτό; Δεν έχετε ακούσει. Τώρα μου λέτε εμένα που δεν εκλέχτηκα, που δεν με επέλεξαν οι πολίτες, τι θα γίνει αν δεν… Ξέρω εγώ τι θα γίνει; Εγώ αν πάντως ήμουνα, θα το πήγαινα για 18-20%», είπε ο κ. Λοβέρδος.

Ερωτηθείς για τη δήλωσή του ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έδωσε «γραμμή» υπέρ συγκεκριμένου υποψηφίου στον α’ γύρο των εκλογών στο ΚΙΝΑΛ, ο κ. Λοβέρδος, είπε ότι το γνώριζε, και του το έλεγαν όλοι οι δημοσιογράφοι, και μάλιστα το «καλωσόριζε», σημείωσε πως δεν διαμαρτύρεται γι’ αυτό αλλά το καταγράφει ως διαπίστωση. Απαντώντας στην επισήμανση πως του καταλογίστηκε, ότι στις εκλογές προσήλθαν και τον ψήφισαν, ψηφοφόροι της ΝΔ, ο κ. Λοβέρδος υπογράμμισε μεταξύ άλλων : «Δεν ήρθαν, όπως είδατε και όπως φάνηκε, δεν ήρθαν, σποραδικά μπορεί κάποιες συμπάθειες και εκτιμήσεις που έχω ατομικά, ναι, οργανωμένα δεν ήρθαν. Εκείνοι (Σ.Σ. του ΣΥΡΙΖΑ), έρχονταν οργανωμένοι, σε συγκεκριμένες ώρες, το πρωί, το απόγευμα, τους βλέπανε οι αντιπρόσωποί μας στις κάλπες. Οργανωμένοι όμως. Ήρθαν συντονισμένα. Από τη δική μου πλευρά, φυσικά υπήρχαν γιατί εγώ έχω εκτίμηση, στο χώρο του Κέντρου- ήρθαν και από τη ΝΔ κάποιοι, φαντάζομαι γιατί αυτές είναι οι επιδιώξεις που έχουν όλα τα κόμματα, όταν κάνουμε ανοιχτές εκλογές… και στις εκλογές της ΝΔ πήγαν οι δικοί μας, είναι γνωστά πράγματα αυτά, αλλά άλλο αυτό, άλλο το οργανωμένο, το μεθοδευμένο. Το περίμενα, το είχα καλοδεχτεί, δεν διαμαρτύρομαι γι’ αυτό».

Στην ερώτηση για το πώς βλέπει μία ενδεχόμενη επιστροφή του Ευάγγελου Βενιζέλου, ο Ανδρέας Λοβέρδος απάντησε: «Δεν ξέρω… δεν ξέρω… αυτά τα θέματα, αν είναι επιλογή του κόσμου, θα τα είχα ήδη χειριστεί. Δεν είμαι η επιλογή του κόσμου, έχουμε δεύτερο γύρο, δεν είμαι στο δεύτερο γύρο, έκανα την επιλογή μου, από Δευτέρα τα συζητάμε».

Σχολιάζοντας το αν θα ήταν σημαντικό για το ΠΑΣΟΚ να έχει μέσα στο Κοινοβούλιο τον Ευάγγελο Βενιζέλο, ο κ. Λοβέρδος σημείωσε: «Σας είπα ότι είχα πάρει τις αποφάσεις μου και θα τα είχατε δει αυτά. Δεν είμαι όμως πρόεδρος, τι να κάνουμε τώρα».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Μέξικο: Νεκρός υποψήφιος δήμαρχος και άλλοι 5 σε προεκλογική εκδήλωση

Χεζμπολάχ: Αναβάθμιση των οπλικών συστημάτων στην σύγκρουση με Ισραήλ

Υεμένη: Κατάρριψη αμερικανικού MQ-9 Reaper από τους Χούθι

Κυβερνητικός εκπρόσωπος Ιράν: Αδιαφορία από Δύση και Ισραήλ για το Διεθνές Δίκαιο

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα