ΑΘΗΝΑ
14:39
|
19.05.2024
Υπέρ του συγκεκριμένου μέτρου τάχθηκαν 571 από τα 689 μέλη της Κάτω Βουλή, ενώ καταγράφηκαν 80 κατά και 38 αποχές.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Με συντριπτική πλειοψηφία οι Γερμανοί βουλευτές υπερψήφισαν σήμερα νομοσχέδιο για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό προσωπικού σε νοσοκομεία και γηροκομεία της χώρας έναντι του νέου κορονοϊού. 

Μιλώντας στην Μπούντεσταγκ ο νέος υπουργός Υγείας, Καρλ Λάουτερμπαχ, υπέρμαχος της σκληρής «γραμμής» των υποχρεωτικών εμβολίων και του λοκντάουν, χαρακτήρισε ασυνείδητο το γεγονός ότι ορισμένοι εργαζόμενοι, που έρχονται σε επαφή με ιδιαίτερα ευάλωτα άτομα, δεν είχαν ακόμη εμβολιαστεί.

«Αυτή η εντολή είναι απαραίτητη γιατί είναι εντελώς απαράδεκτο, μετά από δύο χρόνια πανδημίας, άνθρωποι που έχουν εμπιστευτεί τη φροντίδα τους σε εμάς να πεθαίνουν άσκοπα σε ιδρύματα επειδή εκεί εργάζονται μη εμβολιασμένοι άνθρωποι», είπε o Λάουτερμπαχ. 

Υπέρ του συγκεκριμένου μέτρου τάχθηκαν 571 από τα 689 μέλη της Κάτω Βουλή, ενώ καταγράφηκαν 80 κατά και 38 αποχές. Το σχέδιο νόμου θα πρέπει να εγκριθεί από την Άνω Βουλή το αμέσως επόμενο διάστημα με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι αυτός ίσως γίνει και σήμερα. Εάν αυτό γίνει, οι εργαζόμενοι σε δομές υγειονομικής περίθαλψης θα πρέπει να εμβολιαστεί πλήρως, αν δεν έχουν νοσήσει, έως τα μέσα Μαρτίου του επόμενου έτους.

Ο Λάουτερμπαχ προέτρεψε τους βουλευτές να αφήσουν κατά μέρος την κομματική πολιτική και να υποστηρίξουν το νομοσχέδιο, το οποίο περιλαμβάνει επίσης μέτρα όπως η δυνατότητα εμβολιασμού σε φαρμακοποιούς, κτηνιάτρους και οδοντιάτρους και την επιλογή περιορισμού των αθλητικών και ψυχαγωγικών εκδηλώσεων και το κλείσιμο εστιατορίων σε περιοχές με υψηλοί αριθμοί υποθέσεων.

«Δεν έχουμε χρόνο για χάσιμο», είπε. Τα επίσημα στοιχεία δείχνουν ότι περίπου το 69,4% του πληθυσμού των 83 εκατομμυρίων της Γερμανίας είναι πλήρως εμβολιασμένο, ενώ η τελευταία έκθεση δείχνει 484 θανάτους και 61.288 κρούσματα μόλις σε μία μέρα, το προηγούμενο 24ωρο.

Στο μεταξύ η κυβέρνηση επεξεργάζεται δεύτερο νομοσχέδιο, που θα καταστήσει τα εμβόλια έναντι της Covid-19 υποχρεωτικά για όλον τον πληθυσμό και θα μπορούσε να έρθει προς συζήτηση στο κοινοβούλιο τον επόμενο μήνα.

Το ακροδεξιό AfD είναι αντίθετο στην καθολική υποχρεωτικότητα. Μερικοί βουλευτές άλλων κομμάτων, συμπεριλαμβανομένου του πρώην υπουργού Υγείας στην κυβέρνηση της Μέρκελ, δήλωσαν επίσης ότι θα καταψηφίσουν.

Πηγές: The Local Germany, Euronews

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Κασσελάκης: Σχέση καλής γειτονίας μόνο αν η Τουρκία αναγνωρίσει τη Γενοκτονία των Ποντίων

Σλοβακία: Δεν κινδυνεύει πλέον η ζωή του πρωθυπουργού Φίτσο μετά την επίθεση

Συνετρίβη απόπειρα πραξικοπήματος στην Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό

Κεραμέως: Μετά τις Ευρωεκλογές η επέκταση της επιστολικής στις εθνικές εκλογές

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα