ΑΘΗΝΑ
12:28
|
27.05.2024
Ο Νίκος Ανδρουλάκης είναι, όπως φαίνεται, ο νέος πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο Νίκος Ανδρουλάκης είναι, όπως φαίνεται, ο νέος πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής. Όπως ανακοίνωσε πριν από λίγα λεπτά η αρμόδια Επιτροπή Εκλογών (ΕΔΕΚΑΠ), με ενσωματωμένο το 70,4% των ψηφισάντων στο Β’ γύρο, ο Νίκος Ανδρουλάκης συγκεντρώνει το 68,42%, ενώ ο Γιώργος Παπανδρέου το 31,6%.      

      Με δεδομένα αυτά τα αποτελέσματα η εκλογή του κ. Ανδρουλάκη πρέπει να θεωρείται σίγουρη.

Το Λονδίνο ψήφισε Νίκο Ανδρουλάκη για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ

Στο ένα και μοναδικό εκλογικό τμήμα για τις εσωκομματικές εκλογές του ΚΙΝΑΛ στη Βρετανία, που λειτούργησε στο Λονδίνο, για την ανάδειξη νέας ηγεσίας στο κόμμα ψήφισαν συνολικά 121 άτομα.      

      Έλαβαν κατά σειρά προτίμησης: Νίκος Ανδρουλάκης 76, Γιώργος Παπανδρέου 44. Υπήρξε και ένα λευκό.      

      Αξίζει να σημειωθεί ότι στον Α’ γύρο της εκλογικής αναμέτρησης για την ανάδειξη νέας ηγεσίας στο ΚΙΝΑΛ είχαν ψηφίσει 224 ψηφοφόροι. Δηλαδή 46% περισσότεροι από τη σημερινή διαδικασία.      

      Στην πρώτη φάση της εκλογικής αναμέτρησης του ΚΙΝΑΛ είχαν λάβει κατά σειρά προτίμησης: Νίκος Ανδρουλάκης 89, Γιώργος Παπανδρέου 65, Ανδρέας Λοβέρδος 38, Παύλος Χρηστίδης 17, Παύλος Γερουλάνος 11, Χάρης Καστανίδης 3. Υπήρξε και ένα άκυρο.

Γ. Παπανδρέου: Θα συνεχίσω τον αγώνα για τις προοδευτικές μας ιδέες – Συνεχάρη τον Νίκο Ανδρουλάκη για τη νίκη του

«Θα συνεχίσω τον αγώνα για τις προοδευτικές μας ιδέες, για να γίνει η Παράταξή μας κίνημα εξουσίας, με μια προοδευτική κυβερνητική πρόταση, που θα απαντά στα κρίσιμα προβλήματα που απασχολούν τους Έλληνες, την Ελλάδα», δήλωσε ο Γιώργος Παπανδρέου πριν από λίγο, αφού συνεχάρη τον νέο πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ, Νίκο Ανδρουλάκη και του ευχήθηκε καλή επιτυχία.

      Ο κ. Παπανδρέου ανέφερε ότι «η συμμετοχή των δημοκρατών πολιτών στην εκλογική μας διαδικασία ήταν μεγάλη.

Είναι μήνυμα ευθύνης για όλους μας.

      Όλοι μαζί, οφείλουμε να ανταποκριθούμε στις προσδοκίες των μελών, των φίλων και των δημοκρατών πολιτών».      

      Ευχαρίστησε όλους όσοι συμμετείχαν σε αυτήν τη δημοκρατική διαδικασία και βέβαια, όσους τον στήριξαν σε αυτήν την προσπάθεια.

      «Θα μου επιτρέψετε να ευχαριστήσω από καρδιάς όλους τους συνεργάτες μου και τους εθελοντές, που έδωσαν ό,τι καλύτερο είχαν σε αυτήν τη σύντομη για μας, αλλά απαιτητική εκλογική μάχη», επεσήμανε ο κ. Παπανδρέου.

Και σήμερα, η συμμετοχή των δημοκρατών πολιτών στην εκλογική μας διαδικασία ήταν μεγάλη. Είναι μήνυμα ευθύνης για…

Posted by George A. Papandreou on Sunday, December 12, 2021

Συγχαρητήρια Λοβέρδου στον Νίκο Ανδρουλάκη

Ο Ανδρέας Λοβέρδος επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον Νίκο Ανδρουλάκη και τον συνεχάρη για την εκλογή του στην ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής.      

      «Συγχαρητήρια στον Νίκο Ανδρουλάκη για την εκλογή του ως νέου προέδρου της Δημοκρατικής Παράταξης. Όλοι μας να αγωνιστούμε για μεγάλο και δυνατό ΠΑΣΟΚ», αναφέρει ανακοίνωση από το γραφείο του κ. Λοβέρδου.

Συγχαρητήρια Γερουλάνου στον Νίκο Ανδρουλάκη

«Επικοινώνησα με τον Νίκο Ανδρουλάκη για να τον συγχαρώ για τη νίκη του και να του ευχηθώ καλή δύναμη.

      Ο νέος πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, αναλαμβάνει το τιμόνι της παράταξης σε μια ιστορική συγκυρία κατά την οποία η λαϊκή απαίτηση για μια σύγχρονη προοδευτική πρόταση απέναντι στη συντήρηση της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ, είναι επιτακτική και συνάμα ενθουσιώδης» δήλωσε ο Παύλος Γερουλάνος μετά την ανάδειξη του Νίκου Ανδρουλάκη σε πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ.      

      «Οι πολίτες με τη σημερινή εντυπωσιακή συμμετοχή τους στον δεύτερο γύρο της εκλογικής διαδικασίας, δημιούργησαν τις προϋποθέσεις για μια ολική επαναφορά της Δημοκρατικής Παράταξης. Οι προοδευτικές Ελληνίδες και Έλληνες μίλησαν, η φωνή τους είναι ισχυρή και η εντολή τους ξεκάθαρη: Ενότητα, Αναγέννηση και Νίκη. Η ευθύνη μας είναι πρωτίστως απέναντι στις προσδοκίες τους», επισήμανε ο κ. Γερουλάνος.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

ΜέΡΑ25 προς Κασσελάκη: Ο αγώνας των Παλαιστινίων δεν είναι σόου στο Tik Tok

Μήνυση στο ΔΠΔ κατά της φον ντερ Λάιεν για συνέργεια στα εγκλήματα του Ισραήλ

Η Ουκρανία ελπίζει σε πακέτο όπλων ύψους 1,13 δισ. ευρώ από την Ισπανία

Συνάντηση Κασσελάκη, με τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα