ΑΘΗΝΑ
05:19
|
06.05.2024
Ο Νίκος Ανδρουλάκης είναι ο νέος πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής με σαρωτικό ποσοστό έναντι του Γιώργου Παπανδρέου.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Νέος πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής (ΚΙΝ.ΑΛ.) είναι ο Νίκος Ανδρουλάκης ο οποίος επικράτησε με σαρωτικό ποσοστό έναντι του Γιώργου Παπανδρέου.

Στο 97,11% (200.294) των ψηφισάντων η διαφορά είναι στο 67,88% (135.092 ψήφοι) – υπέρ του Νίκου Ανδρουλάκη έναντι 32,12% (63.925 ψήφους ) του Γιώργου Παπανδρέου.

Λίγο πριν τις 11 το βράδυ ο νέος πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, έφτασε στη Χαριλάου Τρικούπη όπου έγινε δεκτός με πανηγυρικά συνθήματα από τους συγκεντρωμένους υποστηρικτές του και υπό τους ήχους του «Καλημέρα Ήλιε».      

Ο νεοεκλεγείς πρόεδρος του ΚΙΝ.ΑΛ. στις δηλώσεις του ανέφερε πως «σήμερα ανοίγει μια νέα σελίδα για την ιστορία της Δημοκρατικής Παράταξης και του ΠΑΣΟΚ. Μια νέα εποχή με δυναμισμό αισιοδοξία κι αυτοπεποίθηση».      

Ο κ. Ανδρουλάκης πρόσθεσε πως «ενωμένοι θα προχωρήσουμε στην αναγέννηση της παράδοσης», ευχαριστώντας τους χιλιάδες ψηφοφόρους της παράταξης που τον τίμησαν με την ψήφο τους.      

Ο Νίκος Ανδρουλάκης ευχαρίστησε ονομαστικά τους συνυποψήφιους του για τον αξιοπρεπή αγώνα που έδωσαν, όπως είπε, και τους κάλεσε να υπερασπιστούν όλοι μαζί, ενωτικά την παρακαταθήκη της Φώφης Γεννηματά για «ενότητα και πολιτική αυτονομία».      

«Η αναμέτρηση τελείωσε απόψε. Δεν υπάρχουν νικητές και νικημένοι. Μόνος νικητής είναι το ΠΑΣΟΚ και η Δημοκρατική παράταξη», τόνισε ο κ. Ανδρουλάκης.      

Υπογράμμισε ακόμη πώς έχει πλήρη επίγνωση των ευθυνών που ανέλαβε και δεσμεύτηκε «για νίκη της παράταξης και της πατρίδας. Ξεκινάμε μαζί ένα ωραίο ταξίδι. Η Δημοκρατική παράταξη επέστρεψε. Το ΠΑΣΟΚ επέστρεψε και είναι εδώ ενωμένο δυνατό. Να’ στε καλά και καλό μας αγώνα».

Ο Γιώργος Παπανδρέου τηλεφώνησε στον Νίκο Ανδρουλάκη για να τον συγχαρεί για τη νίκη του. 

«Έχω ήδη εκφράσει στον Νίκο Ανδρουλάκη τα συγχαρητήριά μου και τις ευχές μου για καλή επιτυχία. Όλοι μαζί, οφείλουμε να ανταποκριθούμε στις προσδοκίες των μελών, των φίλων και των δημοκρατών πολιτών. Θα συνεχίσουμε με μεγαλύτερο πείσμα και πάθος και θα πάμε μπροστά», αναφέρει μεταξύ άλλων η δήλωση που έκανε στα ΜΜΕ ο Γιώργος Παπανδρέου.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης και ο Γιώργος Παπανδρέου συμφώνησαν να προχωρήσει η παράταξη ενωμένη και να μεγαλώσει ώστε να πρωταγωνιστήσει στο πολιτικό σκηνικό.

Τα συγχαρητήριά τους έδωσαν μέσω Twitter οι Χάρης Καστανίδης και Ανδρέας Λοβέρδος.

Ο Παύλος Γερουλάνος, που ήταν κι αυτός υποψήφιος για τον προεδρικό θώκο, δήλωσε τα εξής: «Επικοινώνησα με τον Νίκο Ανδρουλάκη για να τον συγχαρώ για τη νίκη του και να του ευχηθώ καλή δύναμη. Ο νέος πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, αναλαμβάνει το τιμόνι της παράταξης σε μια ιστορική συγκυρία κατά την οποία η λαϊκή απαίτηση για μια σύγχρονη προοδευτική πρόταση απέναντι στη συντήρηση της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ, είναι επιτακτική και συνάμα ενθουσιώδης». 

«Το Κίνημα Αλλαγής έχει σήμερα νέο πρόεδρο με ισχυρή εντολή. Ο Νίκος Ανδρουλάκης αναλαμβάνει τα καθήκοντα του με την στήριξη όλων», ανέφερε ο συντονιστής της Γραμματείας της Ανανεωτικής Αριστεράς και μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΚΙΝΑΛ, Θόδωρος Μαργαρίτης, για τη νίκη του Νίκου Ανδρουλάκη.

Πρόσθεσε ότι η μαζική συμμετοχή στις κάλπες είναι ένα ελπιδοφόρο μήνυμα και πως «ο πήχης τώρα είναι πολύ ψηλά για να αλλάξουν οι πολιτικοί συσχετισμοί. Από αυτό θα κριθούμε. Χρειάζεται την επόμενη μέρα συσπείρωση και συνεννόηση».

Συγχαρητήριο τηλεφώνημα Μητσοτάκη στον Ανδρουλάκη

Ο Νίκος Ανδρουλάκης δέχθηκε συγχαρητήριο τηλεφώνημα από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Στο τηλεφώνημά του προς τον νέο επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής, ο πρωθυπουργός εκτός από τα συγχαρητήρια για τη νίκη του, του ζήτησε να έχουν συνάντηση. Από τη μεριά του, ο Νίκος Ανδρουλάκης ευχαρίστησε τον πρωθυπουργό.

Πηγές: Mega, ΕΡΤ

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Στην Αθήνα το Άγιο Φως

Το 'Αγιο Φως αφίχθη στις 20.06 με ειδική πτήση από το Τελ Αβίβ στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» και θα διανεμηθεί σε όλη την ελληνική επικράτεια.
ΣΥΝΑΦΗ

Κασσελάκης: Όταν είναι να «σπάσουμε» αυγά θέλω όλοι να είστε μαζί μου

Οι ψηφοφόροι του Παναμά θα εκλέξουν νέο πρόεδρο

Ο Πούτιν συγχαίρει τους Ορθόδοξους Χριστιανούς την Κυριακή του Πάσχα

Νετανιάχου: Αν τελειώσει τώρα ο πόλεμος στη Γάζα, η Χαμάς θα παραμείνει στην εξουσία

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα