ΑΘΗΝΑ
01:10
|
03.05.2024
Σε συνθήκες ακραίας φτώχειας διαβιούν πλέον περισσότεροι από μισό δισεκατομμύριο πολίτες, λόγω του οικονομικού βάρους που επωμίστηκαν εξαιτίας της πανδημίας.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σε συνθήκες ακραίας φτώχειας διαβιούν πλέον περισσότεροι από μισό δισεκατομμύριο πολίτες, λόγω του οικονομικού βάρους που αναγκάστηκαν να επωμιστούν κατά το χρονικό διάστημα κορύφωσης της πανδημίας, σύμφωνα με δήλωση στην οποία προχώρησαν από κοινού ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας και η Παγκόσμια Τράπεζα την Κυριακή. 

Σύμφωνα με δημοσίευμα του ειδησεογραφικού πρακτορείου Reuters, η πανδημία χειροτέρευσε δραματικά την κατάσταση σε παγκόσμιο επίπεδο και η κάλυψη των εμβολιασμών μειώθηκε για πρώτη φορά μετά από δέκα χρόνια, με τους θανάτους από φυματίωση και ελονοσία να αυξάνονται.

«Όλες οι κυβερνήσεις πρέπει να επανεκκινήσουν άμεσα και να επιταχύνουν τις προσπάθειες για να εξασφαλίσουν ότι οι πολίτες θα έχουν πρόσβαση στις υπηρεσίες υγείας χωρίς φόβο για τις οικονομικές συνέπειες» σημείωσε μεταξύ άλλων ο γενικός διευθυντής του ΠΟΥ, Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγέσους, συμπληρώνοντας ότι η πανδημία διέκοψε την παροχή υπηρεσιών  υγείας παγκοσμίως και προκάλεσε τη χειρότερη οικονομική κρίση από τη δεκαετία του 1930, καθιστώντας ακόμη πιο δύσκολο για τους ανθρώπους να καλύψουν το κόστος της υγειονομικής τους περίθαλψης.

Ο Γενικός Διευθυντής του ΠΟΥ προέτρεψε μάλιστα τις κυβερνήσεις να επικεντρωθούν στα συστήματα υγειονομικής περίθαλψης και να παραμείνουν σταθερές σε μια πορεία προς την καθολική κάλυψη του πληθυσμού, σύμφωνα με τις κατευθυντήριες του Οργανισμού για την  πρόσβαση στις υπηρεσίες υγείας χωρίς οικονομικές δυσκολίες.

«Μέσα σε έναν περιορισμένο δημοσιονομικό χώρο, οι κυβερνήσεις θα πρέπει να κάνουν σκληρές επιλογές για να προστατεύσουν και να αυξήσουν τους προϋπολογισμούς για την υγεία», δήλωσε από την πλευρά του ο Χουάν Πάμπλο Ουρίμπε, παγκόσμιος διευθυντής υγείας, διατροφής και πληθυσμού στην Παγκόσμια Τράπεζα.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πήρε ψήφο εμπιστοσύνης ο νέος πρωθυπουργός της Σερβίας

Εκστρατεία με επικεφαλής την Χάλι Μπέρι με στόχο νομοσχέδιο για την εμμηνόπαυση

Να αποσυρθεί το νομοσχέδιο περί «ξένης επιρροής» στη Γεωργία ζητά Αρμοστής του ΟΗΕ

Το Σάο Τομέ και Πρίνσιπε ζητά επανορθώσεις για ηθική βλάβη από την Πορτογαλία

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα