ΑΘΗΝΑ
11:25
|
06.05.2024
Ο Φράι ζήτησε να επιστραφούν τα γλυπτά του Παρθενώνα στην Ελλάδα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο Στίβεν Φράι ζήτησε να επιστραφούν τα γλυπτά του Παρθενώνα στην Ελλάδα και να αντικατασταθούν στο Βρετανικό Μουσείο με μια «εμπειρία» ψηφιακής πραγματικότητας.

Ο ραδιοτηλεοπτικός παραγωγός, ηθοποιός και συγγραφέας είπε στο πλαίσιο συνέντευξής του στη βρετανική εφημερίδα The Daily Telegraph ότι η σύγχρονη τεχνολογία είναι τόσο προηγμένη που τα εκθέματα θα μπορούσαν να αναπαραχθούν χρησιμοποιώντας ψηφιακές αναπαραστάσεις με τεχνικές λέιζερ.

Τα αυθεντικά γλυπτά του Παρθενώνα, τα οποία χρονολογούνται 2.500 ετών και πλέον, θα μπορούσαν στη συνέχεια να σταλούν πίσω στην Αθήνα σε μια «αριστοκρατική» χειρονομία από το Ηνωμένο Βασίλειο, είπε ο Φράι.

Οι επισκέπτες του Βρετανικού Μουσείου, όπου φυλάσσονταν τα μάρμαρα από τις αρχές του 19ου αιώνα, θα μπορούσαν στη συνέχεια να δουν το ταξίδι τους χρησιμοποιώντας την πραγματικότητα που δημιουργείται από υπολογιστή, πρότεινε.

Τα γλυπτά αποτελούν πηγή αντιπαράθεσης από τότε που ο Λόρδος Έλγιν τα έφερε στη Βρετανία, με τις ελληνικές κυβερνήσεις να ζητούν εδώ και καιρό την επιστροφή τους.

Πηγές: Τhe Telegraph

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ρωσία: Διεξαγωγή στρατιωτικών γυμνασίων με εξάσκηση στη χρήση τακτικών πυρηνικών όπλων

Εκλογές στο Τσαντ, οι πρώτες του Σαχέλ μετά το κύμα πραξικοπημάτων

Ο Χοσέ Ραούλ Μουλίνο επόμενος πρόεδρος του Παναμά

64 τετράγωνα σε έναν πολυπολικό κόσμο

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα