ΑΘΗΝΑ
15:05
|
03.07.2024
Από τον Ιανουάριο έως τον Αύγουστο του τρέχοντος έτους, υπήρξαν 5.208 αναφορές για αγνοούμενους.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τα μέλη της Ένωση Συγγενών και Φίλων Εξαφανισμένων στον Ισημερινό (Asfadec) διοργάνωσαν κινητοποίηση στην πρωτεύουσα της χώρας Κίτο, για να απαιτήσει δικαιοσύνη για τους συγγενείς τους που αγνοούνται.

Οι ακτιβιστές πραγματοποίησαν καθιστική διαμαρτυρία, ενώ εξέφρασαν την άποψη ότι δεν υπάρχει δικαιοσύνη και ότι εξαφανισμένοι άνθρωποι είναι κάτι περισσότερο από ψυχρή αριθμοί στις όποιες στατιστικές.

Η πρόεδρος της Asfadec, Λίντια Ρουέντα, τόνισε ότι η κινητοποίηση έγινε για να υπογραμμιστεί η κατάσταση σοβαρής παραβίασης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στη χώρα, όπως οι εξαφανίσεις ανθρώπων.

Οι διαδηλωτές απαίτησαν απαντήσεις για την κατάσταση των αγαπημένων τους προσώπων, ενώ κάλεσαν την Εισαγγελία να επιταχύνει τις έρευνες.

«Με τη μουσική, την τέχνη και το χορό καταγγέλλουμε ότι δεν είμαστε όλοι, οι αγνοούμενοι εξακολουθούν να λείπουν. Για την αλήθεια και τη δικαιοσύνη. Έτσι ολοκληρώνεται η Διεθνής Ημέρα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων» αναφέρεται σε σχετικό tweet της οργάνωσης.

Το υπουργείο Εσωτερικών του Ισημερινού κατέγραψε 5.208 αναφορές αγνοουμένων στη νοτιοαμερικανική χώρα μόνο από τον Ιανουάριο έως τον Αύγουστο του τρέχοντος έτους. Τουλάχιστον το 56% των περιπτώσεων ήταν γυναίκες. Από αυτές τις περιπτώσεις, 257 άτομα εξακολουθούν να αγνοούνται και οι υποθέσεις τους βρίσκονται υπό διερεύνηση. Το 2020, ο απολογισμός των αγνοουμένων ανήλθε σε 227.

Με πληροφορίες από Telesur

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Δασική πυρκαγιά στα Γλυκά Νερά-Ήχησε το 112

 Ο Ιλάν Παπέ στην Αθήνα για την παρουσίαση του βιβλίου «Για την Παλαιστίνη» 

Το χαλάζι… πλήγωσε την Έδεσσα-Ζημιές σε περισσότερα από 50.000 στρέμματα καλλιεργήσιμης γης

Γιος γνωστού τραγουδιστή

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα