ΑΘΗΝΑ
08:59
|
20.04.2024
«Η Τουρκία είναι ένα από τα πιο φιλικά κράτη απέναντι στη Λευκορωσία», τόνισε μεταξύ άλλων ο ηγέτης της Λευκορωσίας.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Τουρκία είναι από τα πιο φιλικά κράτη απέναντι στη Λευκορωσία, επισήμανε μεταξύ άλλων ο Λευκορώσος πρόεδρος, Αλεξάντερ Λουκασένκο, σε συνέντευξή του στο τουρκικό τηλεοπτικό δίκτυο TRT που προβλήθηκε σήμερα (Δευτέρα, 13/12), προσθέτοντας πως υποστηρίζει ο ένας τον άλλον στους διεθνείς οργανισμούς.

«Η Τουρκία είναι ένα από τα πιο φιλικά κράτη απέναντι στη Λευκορωσία», τόνισε χαρακτηριστικά. «Το υπουργείο Εξωτερικών [της Τουρκίας] και ο υπουργός Μεβλούτ Τσαβούσογλου υποστηρίζουν τη Λευκορωσία σε όλες τις διεθνείς πλατφόρμες. Ομοίως, και εμείς υποστηρίζουμε την Τουρκία».

«Εκ μέρους του λευκορωσικού λαού, θα ήθελα να ευχαριστήσω ειλικρινά τον Ρετζέπ Ερντογάν και την τουρκική ηγεσία για τη στάση αρχών και τη συνέπεια της Τουρκίας έναντι της Λευκορωσίας”, είπε ακόμη ο Λουκασένκο στη συνέντευξή του και προσέθεσε: «Τηρείτε τις υποσχέσεις σας. Και ανταποδίδουμε τη χάρη (…) Οποιοδήποτε αίτημα του Ρετζέπ Ερντογάν εκπληρώνεται χωρίς αμφιβολία από τη Λευκορωσία, όποτε είναι δυνατόν. Το ίδιο κάνει και η Τουρκία».

Μάλιστα ο Λευκορώσος πρόεδρος χαρακτήρισε την Τουρκία «ηρωική χώρα» και την ηγεσία της την «ευγενέστερη στον κόσμο», καθώς όπως ανέφερε φιλοξενεί περισσότερους από 4 εκατομμύρια πρόσφυγες και αυτό τους τιμά.

«Είτε θεωρώ είτε όχι τον Ερντογάν ηγέτη του μουσουλμανικού κόσμου, έχει ήδη γίνει μια σημαντική προσωπικότητα σε αυτόν τον κόσμο», κατέληξε ο Αλεξάντερ Λουκασένκο.

Η συνέντευξη γίνεται στο φόντο της υιοθέτησης νέας δέσμης κυρώσεων σε βάρος του Μινσκ από την Ευρωπαϊκή Ένωση για τις συνεχιζόμενες παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και την εργαλειοποίηση των μεταναστών από την λευκορωσική κυβέρνηση, με αποκορύφωμα την πρόσφατη κρίση στα σύνορα Λευκορωσίας-Πολωνίας.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Μπιενάλε: Το Περίπτερο του Ισραήλ κλείνει για τους ομήρους αλλά όχι για τους νεκρούς Παλαιστίνιους

Στο Ντονιέτσκ βρέθηκε νεκρός ο Ράσελ Μπέντλεϊ

Άδεια για την ιδιωτική σχολή ιατρικής στην Αθήνα από την Επιτροπή Ανταγωνισμού

Νεαρός αυτοπυρπολύθηκε έξω από το δικαστήριο που δικάζει τον Τραμπ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα