ΑΘΗΝΑ
15:40
|
18.05.2024
Ο αμφιλεγόμενος δισεκατομμυριούχος επιχειρηματίας, μηχανικός και εφευρέτης έγινε ο πλουσιότερος άνθρωπος στον πλανήτη τον Ιανουάριο του 2021.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Πρόσωπο του 2021 ονομάστηκε από το περιοδικό ΤΙΜΕ ο σκληρός καπιταλιστής, επιχειρηματίας, μηχανικός, εφευρέτης και φιλόδοξος οραματιστής ευκαιριών που γεννούν οι τεχνολογίες αιχμής μεταξύ άλλων σε ηλεκτροκίνηση, Διάστημα, μεταφορές και εφαρμογές της Τεχνητής Νοημοσύνης, Ίλον Μασκ.

Ο 50χρονος Ιλον Μασκ στα μέσα Ιανουαρίου 2021, έγινε ο πλουσιότερος άνθρωπος στον πλανήτη, εκθρονίζοντας τoν διευθύνοντα σύμβουλο της Amazon Τζεφ Μπέζος με περιουσία που ανέρχεται σε περίπου 203 δισ. δολάρια από 24,5 δις. δολάρια που ήταν το Μάρτιο του 2020.

Γιατί τον επέλεξαν

«Ο Μασκ πέρασε τη ζωή του αψηφώντας τους “haters”: φαίνεται πως σήμερα βρίσκεται σε θέση να τους βάλει στη θέση τους», γράφουν οι δημοσιογράφοι του Time στο πορτρέτο του, που είναι αφιερωμένο στον δισεκατομμυριούχο επιχειρηματία.

Εκτιμούν πως το έτος 2021 ήταν θεαματικό για τον Μασκ και τις επιχειρήσεις του, καθώς μεταξύ άλλων η SpaceX σύναψε τον Απρίλιο ένα αποκλειστικό συμβόλαιο με τη Nasa για την αποστολή των πρώτων αστροναυτών στη Σελήνη από το 1972.

Ο άνθρωπος με τις δεκάδες επιχειρηματικές ταυτότητες

Ο νοτιοαφρικανικής καταγωγής επιχειρηματίας που πολιτογραφήθηκε υπήκοος Καναδά και ΗΠΑ, είναι ο γενικός διευθυντής και επικεφαλής τεχνολογικής ανάπτυξης για την εταιρεία διαστημικής τεχνολογίας SpaceX.

Είναι επίσης ο ιδρυτής, καθώς και ο γενικός Διευθυντής και επικεφαλής τεχνολογικού σχεδιασμού της εταιρείας κατασκευής αυτοκινήτων και ενεργειακών συστημάτων Tesla Inc. (πρώην Tesla Motors), και πρόεδρος της εταιρείας φωτοβολταϊκών συστημάτων SolarCity.

Από το ευρύ φάσμα επιχειρηματικών δραστηριοτήτων δεν ξέφυγε ο΄΄υτε η Τεχνητή Νοημοσύνη καθώς είναι επίσης ιδρυτής της εταιρείας Νeuralink, που επιδιώκει την τεχνολογική συμβίωση ανθρώπου-Τεχνητής Νοημοσύνης, και της εταιρείας συστημάτων διάνοιξης σηράγγων The Boring Company ενώ ξεκίνησε την επιχειρηματική του καριέρα ως συνιδρυτής των εταιριών Zip2 και PayPal.

Ανάμεσα στις διάφορες δραστηριότητες του, έχει επίσης οραματιστεί ένα σύστημα μεταφοράς υψηλής ταχύτητας, Hyperloop. Επιπλέον έχει προτείνει ένα υπερηχητικό αεροσκάφος με ηλεκτρική προώθηση, καθώς είναι από τους θερμότερους υποστηρικτές της εξερεύνησης και αποίκισης του πλανήτη Άρη.

Το περιοδικό Time απονέμει τον τίτλο «Προσωπικότητα της Χρονιάς» από το 1927. Φέτος κήρυξε την τραγουδίστρια Ολίβια Ροντρίγκο «Διασκεδάστρια της Χρονιάς», την Αμερικανίδα αθλήτρια Σιμόν Μπάιλς «Αθλήτρια της Χρονιάς» και τους επιστήμονες των εμβολίων «Ήρωες της Χρονιάς».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Αύξηση κατά 30% εμπορικών συναλλαγών Ρωσίας-Ισλαμικών χωρών

Αύξηση τιμών πετρελαίου, ανησυχία για την προσφορά

Επικεφαλής IRNA news: Τα ανεξάρτητα ΜΜΕ να γίνουν η φωνή της Γάζας

Blockout2024: «Χτυπήστε τους εκεί που πονάνε»

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα