ΑΘΗΝΑ
15:08
|
03.07.2024
18χρονος απόφοιτος της σχολής πυροδότησε εκρηκτικά που έφερε επάνω του.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ένας 18χρονος απόφοιτος ρωσικής ορθόδοξης σχολής προσπάθησε να ανατιναχθεί, τη Δευτέρα, σε ορθόδοξο σχολείο που στεγάζεται σε μοναστήρι, τραυματίζοντας τουλάχιστον έναν έφηβο, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εσωτερικών.

«Σήμερα στις 08:24 τοπική ώρα (07:24 ώρα Ελλάδας) ένας 18χρονος απόφοιτος του εκπαιδευτικού ιδρύματος εισήλθε στους χώρους του ορθόδοξου σχολείου της μονής Vvedenskiy Vladychniy και ανατινάχθηκε», ανέφερε το υπουργείο σε ανακοίνωσή του.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές που επικαλείται το πρακτορείο TASS ο δράστης πέθανε από αιμορραγία, ενώ τραυματίστηκε και ένας ακόμα 15χρονος. Άλλα ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων ανεβάζουν τον αριθμό των τραυματιών στους επτά.

Το υπουργείο ανέφερε ότι το προσωπικό του σχολείου, το οποίο βρίσκεται στην πόλη Σερπούχοφ 100 χιλιόμετρα νότια της Μόσχας, απομακρύνθηκε και ότι εξετάζονται οι πληροφορίες για άλλα θύματα.

Τα τελευταία χρόνια παρατηρείται αύξηση των επιθέσεων εφήβων σε ρωσικά σχολεία. Τον Σεπτέμβριο, ένας φοιτητής σκότωσε έξι άτομα και τραυμάτισε δεκάδες σε πανεπιστημιούπολη στην πόλη Περμ των Ουραλίων. Τον Μάιο, ένας 19χρονος άνοιξε πυρ στο παλιό του σχολείο στην κεντρική πόλη Καζάν, σκοτώνοντας εννέα ανθρώπους.

Με πληροφορίες από Guardian, TASS

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Δασική πυρκαγιά στα Γλυκά Νερά-Ήχησε το 112

 Ο Ιλάν Παπέ στην Αθήνα για την παρουσίαση του βιβλίου «Για την Παλαιστίνη» 

Το χαλάζι… πλήγωσε την Έδεσσα-Ζημιές σε περισσότερα από 50.000 στρέμματα καλλιεργήσιμης γης

Γιος γνωστού τραγουδιστή

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα