ΑΘΗΝΑ
03:14
|
20.04.2024
Στην ατζέντα και το θέμα των Βαρωσίων.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων (ΣΕΥ) της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα συμμετέχει αύριο 13  Δεκεμβρίου ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας στις Βρυξέλλες.

Η ημερήσια διάταξη περιλαμβάνει συζήτηση για τις σχέσεις ΕΕ – Αφρικής, την Κεντρική Ασία και τη μετεκλογική κατάσταση στη Βενεζουέλα, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών.

Μεταξύ άλλων θα συζητηθεί και το θέμα των Βαρωσίων, καθώς και η κατάσταση στη Λευκορωσία και στην Αιθιοπία. Ειδικά ως προς το πρώτο θέμα, οι συμμετέχοντες υπουργοί θα συζητήσουν σχετικό κείμενο επιλογών της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Εξωτερικής Δράσης και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, το οποίο περιλαμβάνει προτάσεις αντίδρασης της ΕΕ στη συνεχιζόμενη τουρκική παραβατικότητα στα Βαρώσια.

Ειδικότερα, ο κ. Δένδιας σημείωσε σχετικά: «Στο Συμβούλιο έχουμε να συζητήσουμε σήμερα το “option’s paper”, το οποίο θα παρουσιάσει ο κύριος Μπορέλ σχετικά με τις επιλογές μας για την επιβολή κυρώσεων στην Τουρκία εξαιτίας της παραβατικότητάς της στα Βαρώσια. Δηλαδή, εξαιτίας του γεγονότος ότι αγνοεί το διεθνές δίκαιο και το πλαίσιο που θέτουν οι αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών. Επίσης, έχουμε να συζητήσουμε το θέμα της Λευκορωσίας, δηλαδή το πώς αυταρχικά καθεστώτα στην περιφέρεια της Ένωσης αξιοποιούν το μεταναστευτικό για να ασκήσουν πίεση στην ΕΕ αγνοώντας το κράτος δικαίου».

Στο πλαίσιο του ΣΕΥ, ο υπουργός Εξωτερικών θα συμμετάσχει με τους Ευρωπαίους ομολόγους του σε γεύμα εργασίας με τον Αναπληρωτή Πρωθυπουργό και Υπουργό Εξωτερικών του Κατάρ, Σεΐχη Μοχάμεντ μπιν Αμπντουλραχμάν μπιν Τζασίμ Αλ Θάνι (Mohammed bin Abdulrahman Bin Jassim Al-Thani).

Στο περιθώριο του ΣΕΥ ο υπουργός Εξωτερικών αναμένεται να έχει συνάντηση με την υπουργό Εξωτερικών της Σουηδίας Αν Λίντε (Ann Linde).

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Στο Ντονιέτσκ βρέθηκε νεκρός ο Ράσελ Μπέντλεϊ

Άδεια για την ιδιωτική σχολή ιατρικής στην Αθήνα από την Επιτροπή Ανταγωνισμού

Νεαρός αυτοπυρπολύθηκε έξω από το δικαστήριο που δικάζει τον Τραμπ

Εργασιακό Γολγοθά αντιμετωπίζουν οι νέοι εργαζόμενοι λέει έρευνα του Eteron

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα