ΑΘΗΝΑ
08:30
|
26.06.2024
Σε ψευδείς ειδήσεις και προπαγάνδα της Μόσχας αποδίδει η Ουκρανία τις συλλήψεις 106 Ουκρανών νεοναζιστών στη Ρωσία.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Πάνω από 100 οπαδούς της ουκρανικής νεοναζιστικής οργάνωσης νεολαίας «Μανιακοί: Λατρεία του Φόνου» που σχεδίαζε επιθέσεις και μαζικές δολοφονίες συνέλαβαν σήμερα δυνάμεις της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Ασφαλείας της Ρωσίας.

Οι συλλήψεις 106 ατόμων έγιναν σε 37 περιοχές της χώρας  σε βάρος μίας οργάνωσης που συγκροτήθηκε από τον 21χρονο Ουκρανό Γιεγκόρ Κρασνόφ. Έναντι του Κρασνόφ, που ενεργεί υπό την αιγίδα των ουκρανικών υπηρεσιών πληροφοριών, έχει εκδοθεί ένταλμα σύλληψης.

Σε σχετική ανακοίνωση των ρωσικών αρχών επισημαίνεται πως δύο από τους συλληφθέντες ετοίμαζαν ένοπλες επιθέσεις σε εκπαιδευτικά ιδρύματα και άλλα τρία ήταν επικεφαλής των διαδικτυακών Μέσων Κοινωνικής Δικτύωσης της οργάνωσης προπαγανδίζοντας νεοναζιστική ιδεολογία καλώντας τον κόσμο σε βίαιες ενέργειες κατ’ εντολή του ιδρυτή της, Γιεγκόρ Κρασνόφ.

Russia arrests 16 'neo-Nazi murder cult members' accused of plotting terror  attacks - World News - Mirror Online

Oι Ουκρανοί διαψεύδουν ακόμη και τις συλλήψεις…

Ο Aρτέμ Ντεκχτιγιαρένκο, μιλώντας στο πρακτορείο Ρόιτερς με την ιδιότητα εκπροσώπου των ουκρανικών υπηρεσιών ασφαλείας SBU ισχυρίστηκε πως η υπηρεσία του δεν είχε κανένα ρόλο στην υπόθεση και έχει επικεντρωθεί στην αντικατασκοπεία στο εσωτερικό της Ουκρανίας. Ισχυρίστηκε δε πως οι συλλήψεις των δεκάδων Ουκρανών νεοναζιστών ήταν «ψευδείς ειδήσεις» και πως θα έπρεπε να θεωρηθούν «αποκλειστικά υπό το πρίσμα υβριδικού πολέμου, στον οποίο η προπαγάνδα πληροφοριών και η διάδοση ψεύδους παίζει σημαντικό ρόλο».

Επιπροσθέτως Ουκρανός κυβερνητικός εκπρόσωπος απέφυγε να κάνει το οποιοδήποτε σχόλιο σε σχέση με την υπόθεση.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο Τζούλιαν Ασάνζ είναι ελεύθερος

Συμφώνησε να παραδεχτεί την ενοχή του για την κατηγορία τής κατασκοπείας και θα επιστρέψει στην Αυστραλία μετά από την πολύχρονη καταδίωξη που υπέστη.
ΣΥΝΑΦΗ

Σοβαρό τροχαίο με παράσυρση και εγκατάλειψη 17χρονης στη Λεωφόρο Αθηνών

Επέστρεψε στην Αυστραλία ο Τζούλιαν Ασάνζ

Υπό έλεγχο η φωτιά στο Ρέθυμνο

Αυλαία στη δίκη για την εν ψυχρώ εκτέλεση του Γιώργου Καραϊβάζ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα