ΑΘΗΝΑ
13:45
|
20.09.2024
Η συμπαραγωγή των νέας γενιάς ΑΝΚΑ αναμένεται να ξεκινήσει στο τέλος του 2022 σε εργοστάσιο στην Ουκρανία.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Προχωρούν τα σχέδια  συμπαραγωγής στρατιωτικών τηλεκατευθυνόμενων μη επανδρωμένων αεροσκαφών (drones) από την Τουρκία και την Ουκρανία.

Σημερινό ρεπορτάζ της τουρκικής εφημερίδας Σαμπάχ και προηγούμενο της ρωσικής εφημερίδας Izvestia αναφέρουν πως τα νέας γενιάς τουρκικά μαχητικά drones ΑΝΚΑ (που έχουν πετούν σε μεσαίο ύψος και θεωρούνται σχετικά καλής αντοχής) σχεδιάζεται να παραχθούν σε νέο ουκρανο-τουρκικό εργοστάσιο σε ουκρανικό έδαφος.

Η ρωσική Ισβέστια επικαλούμενη δηλώσεις του Αλεξέι Αρίστοβιτς, συμβούλου του Ουκρανού Προέδρου Βολοντιμίρ Ζελένσκι το Σάββατο,11 Δεκεμβρίου, υποστηρίζει πως ο συγκεκριμένος τύπου ντρόουν θα εξοπλιστεί με κινητήρα ουκρανικής κατασκευής και τουρκική τεχνογνωσία με τη φιλοδοξία να είναι πιο αποτελεσματικά απέναντι σε άλλα τηλεκατευθυνόμενα αλλά και επανδρωμένα αεροσκάφη.

Η παραγωγή των πρώτων ουκρανο-τουρκικών drones προβλέπεται να αρχίσει στο τέλος του 2022.

Τα πρώτα ΑΝΚΑ βγήκαν στη μαζική παραγωγή από τις Τουρκικές Βιομηχανίες Αεροναυπηγικής (ΤΑΙ) το 2016, τρία χρόνια μετά την πρώτη επιτυχή δοκιμή του πειραματικού πρωτότυπου μοντέλου.

Στις 6 Δεκέμβρη ο Ουκρανός πρόεδρος είχε επιβεβαιώσει την ανέγερση εργοστασίου αμυντικής βιομηχανίας για την παραγωγή τηλεκατευθυνόμενων μη επανδρωμένωνα εροσκαφών και ένα μήνα νωρίτερα ο Ουκρανός υπουργός Άμυνας είχε επιβεβαιώσει την αγορά τουρκικών μη επανδρωμένων  αεροσκαφών ΤΒ2, τα οποία ήδη χρησιμοποιούνται από τις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Δελχί: Παραπλανητικό το δημοσίευμα για τις ινδικές οβίδες στο ουκρανικό οπλοστάσιο

Τραμπ: Θα φταίνε οι Εβραίοι αν χάσω τις εκλογές

Δυτική Όχθη: Ισραηλινοί στρατιώτες πέταξαν Παλαιστίνιους από ταράτσες

Νέα Καληδονία και Μαρτινίκα φέρνουν πονοκεφάλους στη Γαλλία

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα